Van Van'da ‘Tuşba Belediyesi İle Aydınlık Yarınlar' projesi

Van'da ‘Tuşba Belediyesi İle Aydınlık Yarınlar' projesi

27.10.2016 - 14:52 | Son Güncellenme:

Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Tuşba Belediyesi ile Aydınlık Yarınlar’ projesi kapsamında okullarda yapılacak olan deneme sınavlarının startı verildi.

Vanda ‘Tuşba Belediyesi İle Aydınlık Yarınlar projesi

Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Tuşba Belediyesi ile Aydınlık Yarınlar’ projesi kapsamında okullarda yapılacak olan deneme sınavlarının startı verildi.
8. sınıf öğrencilerine yönelik deneme sınavının yapıldığı Koç İlk ve Ortaokulunu ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, öğrencilere başarılar diledi. Burada açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 2016-2017 eğitim öğretin yılı ile alakalı olarak ‘Tuşba Belediyesi ile Aydınlık Yarınlar’ projesi kapsamında eğitim öğretime destek vereceklerini söyledi. Özgökçe, “Proje kapsamında yıl içerisinde 8. sınıf ve lise son öğrencilerine yönelik toplamda 6 deneme sınavı yapılacak. TEOG sınavına kısa bir süre kaldı. Bizlerde öğrencilerimizi bu süreçte deneme sınavları ile destekliyoruz. Bizim tek derdimiz öğrencilerimizin memlekete faydalı bireyler olarak yetişmeleridir. Bizler de bunun için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Buradaki amacımız bu denemelerle öğrencilerimizi yaklaşık bir ay sonra yapılacak olan TEOG sınavına hazırlamak suretiyle ilçemizin eğitim öğretim seviyesini yükseltmektir. Bu okulumuz da çok özel ve güzel bir okuldur. Öğrencilerimize tavsiyemiz çok çalışmaları ve bir hedef belirleyip ona ulaşmalarıdır” dedi.
Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Başkan Özgökçe, “Sizler de şunu unutmayın, başarmanın yolu çalışmaktan geçer. Üstün başarılar elde etmeniz adına sizlere başarılar diliyoruz. Ailelerinize de selamlarımızı iletmenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, Tuşba Belediyesine eğitime verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Biliyorsunuz bu deneme sınavlarının bir maliyeti vardır. Tuşba Belediye Başkanımız sağ olsunlar bu maliyeti karşıladılar. Çocuklarımız ücretsiz olarak bu deneme sınavlarına girebiliyorlar. Bu da ilçemizdeki eğitime ciddi bir katkıdır” diye konuştu.
Daha sonra İskele Caddesi üzerine bulunan İskele Yatılı Bölge Okuluna geçen Başkan Özgökçe ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylani, buradaki öğrencileri de ziyaret ettikten sonra Tuşba Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde verilen bilgisayar ve el sanatları kurslarında da incelemelerde bulundular.