Van Van'dan Kısa Kısa

Van'dan Kısa Kısa

17.05.2017 - 15:51 | Son Güncellenme:

.

Vandan Kısa Kısa

VAN (AA) - Türkiye Halkoyunları Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve 4 farklı bölgede gerçekleştirilen, Halkoyunları Grup yarışmalarının Van etabı sona erdi.

Haberin Devamı

Nur Tatar Spor Salonunda 6 ilden 168 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen yarışmalara Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde Geleneksel Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dallarda 34 kulüp katıldı.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği ve şölen havasında geçen yarışmalarda minikler düzenlemeli dalda Tuşba Sanat Gençlik Spor Kulübü, minikler düzenlemesiz dalda Ahdadar Gençlik ve Spor Kulübü birinci, yıldızlar düzenlemeli dalda Tuşba Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, yıldızlar düzenlemesiz dalda Muş Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü birinci, gençler düzenlemeli dalda Turgut Özal Gençlik ve Spor Kulübü birinci, gençler düzenlemesiz dalda Hakkari Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü birinci, büyükler düzenlemeli kategorisinde, Tuşba Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü birinci, büyükler düzenlemesiz kategorisinde ise Hakkari Ters Lale Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.

Haberin Devamı

Yapılan yarışmalar sonunda dereceye giren kulüplere ödülleri, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyeleri ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

-Saray belediyesine yeni bina

Van Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı'nın ilçelerde Büyükşehir'in ihtiyaç duyduğu hizmet binalarıyla ilgili çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Saray'da hizmet binası için kamulaştırma yapıldı. Yaklaşık 200 bin liraya 3 bin 680 metrekarelik bir alanda kamulaştırma gerçekleştirildi.

Satın alınan arazide Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede faaliyetlerini yürüten fen işleri, yol yapım, itfaiye grup amirliği ve VASKİ’ye kent estetiğine uygun, modern mimariye sahip donanımlı hizmet binası yapılacak.

Satın alma işleminin ardından fen işleri ile etüd ve projeler daire başkanlıkları bina ile ilgili projelendirme çalışmalarına başladı.

- Edremit belediyesi çalışmaları

Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri müdürlükleri ekipleri; eğitim kurumları, parklar, camiler, taziye evleri ve mezarlıkların temizlik, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Yaşanılabilir bir Edremit için çalışmalarına devam eden Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri müdürlükleri, Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçeklinin talimatları doğrultusunda 112 personelle başta Van Gölü sahilleri olmak üzere tüm alanlarda gece gündüz çalışmalarına devam ediyor.

- Tuşba belediyesinden bilgi yarışması

Tuşba Belediye Başkanlığı'nın, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği, 'Tuşba’da bilgeler yarışıyor' ortaokullar arası bilgi yarışması final oturumunda ilk üçe giren okullar ile 27 bin öğrencinin katıldığı 'ödüllü deneme sınavında' dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İskele Ortaokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen bilgi yarışması finaline Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.