Van Van esnafı yaralarını sarıyor

Van esnafı yaralarını sarıyor

16.09.2016 - 14:25 | Son Güncellenme:

Van’da PKK’lı teröristler tarafından Kurban Bayramı’nın ilk günü yapılan 53 kişinin yaralandığı saldırının ardından esnaf yaralarını sarmaya devam ediyor.

Van esnafı yaralarını sarıyor

AK Parti Van İl Başkanlığı ile önündeki polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından esnaflar iş yerlerinde onarım çalışması başlatırken, belediye ekipleri de kaldırımlarda biriken molozları kaldırarak caddeyi yıkadı.
Bombalı saldırının olduğu gün dükkanında çalıştığını belirten Mücahit Kaya adlı esnaf, “Bombanın patlatılması anında içerideydim. Eşyaları düzeltiyordum. Birden şiddetli bir patlama oldu. O panikle kendimi dışarı attım. Dışarı çıktığımda da patlamanın olduğunu gördüm. O patlamanın şiddetiyle dükkanın yarısı zarar gördü. Bizlerde bayram boyunca dükkanın tadilatıyla uğraştık. Allah onları ıslah etsin. Bizler ölümlerin artık son bulmasını ve bu olayın ilimizde son olmasını diliyoruz” dedi.
Musa Gülce isimli esnaf ise olayların özellikle cehaletten kaynaklandığını vurgulayarak, “Toplumun alt yapısında cehalet vardır. Cehalet de bir toplumun düşmanıdır. Demek ki bizim düşmanımız çoktur, her taraftan sarılmışız. Bir toplum düşünün önderleri fitne çıkarsın. Bir toplum düşünün ki önderleri toplumu birbirini düşürsün. O toplumdan ne bekleyebilirsiniz? Önder geçinen adamlar ‘kan dökmeye ant içtik’ diyorsa, o toplumdan ne bekleyebilirsiniz? Kimseyi suçlamıyoruz, kimseden de bir şey beklemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Vefa Güneş isimli esnaf da, “Bu saldırı, kendi halkına zarar vermekten başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.
Fatma Çetinkaya adlı esnaf ise saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, “Bu saldırı ile insanların canına kastedildi. Saldırıyı kınıyoruz” dedi.