Gündem Van Gölü’nde batık Rus gemisi

Van Gölü’nde batık Rus gemisi

13.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van Gölü’nde yürütülen su altı araştırmalarında 40 metre uzunluğunda batık gemi bulundu. Van Gölü Su Altı Araştırma Derneği (VANSAD) ile Su Altı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibinin bir yıldan beri sürdürdüğü çalışmalar sonucunda batık gemiye ulaşıldı.

Van Gölü’nde  batık Rus gemisi

Geminin bir Rus gemisi olduğunu ve 1958 yılında yakalandığı bir fırtınada battığının tahmin edildiğini söyleyen Ceylan gazetecilere yaptığı açıklamada, “Adilcevazlı Cumali Birol arkadaşımızın rahmetli babası yıllar önce yaptığı tekne ile bir noktadan geçerken kendisine ‘Burada bir gemi yatıyor’ demiş. Birol’un bize yeri göstermesiyle ekibimde bulunan dalgıç arkadaşımızla birlikte kapsamlı bir araştırma yaptık” diye konuştu.
‘Akdamar’ yazısı var
Bitlis’in Reşadiye ilçesinin Çanakdüzü köyünün açıklarında yaptıkları araştırma sonucu 40 metre uzunluğundaki batık gemiyi bulduklarını anlatan Ceylan, şunları söyledi: “Geminin üzerinde ‘Akdamar’, güverte de Akdamar-Tatvan yazısı var. Bulduğumuz geminin bir Rus gemisi olduğu ve 1958 yılında yakalandığı bir fırtınada battığı tahmin ediliyor. l AA