Van "Van'ın Tanıtımı" Toplantısı Yapıldı

"Van'ın Tanıtımı" Toplantısı Yapıldı

25.07.2017 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

Vanın Tanıtımı  Toplantısı Yapıldı

VAN (AA) – Van Valisi Murat Zorluoğlu başkanlığında "Van'ın Tanıtımı" toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Valilik Ali Paşa toplantı salonunda konuşan Zorluoğlu, Van'ın tanıtımı için çalışmalarda aktif bir şekilde rol alacaklarını organizasyonun en mükemmel, bir şekilde yapılabilmesi için, bütün kurumların taşın altına elini sokması gerektiğini söyledi.

Eylül ayı başında İstanbul’da gerçekleştirilecek "Van'ın tanıtım" günleriyle ilgili Ankara’da ve İstanbul’da böyle organizasyonlar olmadığını ancak bu yıl İstanbul'daki Van Vakfımızın, bu konuyu gündemine aldıklarını ifade eden Zorluoğlu, "Ben geldikten sonrada bir istişaremiz oldu ve İnşallah bu sene İstanbul'da Van'ın birçok anlamda tanıtımına katkı yapacağına inandığımız, "Van'ın tanıtım" günlerini gerçekleştirmek istiyoruz. Bu manada Van Vakfımız zaten epey bir zamandır çalışıyordu. Şimdi buna yerel unsurlar olarak, bizlerde Valilik, kaymakamlıklar ve belediyeler olarak ve ilgili kurumlarımız olarak katkı yapacağız ve bu çalışmalarda aktif bir şekilde rol alacağız, tabi bu organizasyonun en mükemmel, bir şekilde yapılabilmesi için bütün kurumların taşın altına elini sokması gerekiyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Van'ın tanıtımının bütün kurumların ortak meselesi olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla, bu meseleye Van Vakfının işi olarak bakmak yerine kendi işimiz olarak bakacağız ve bu günden itibaren tüm kurumlarımız ve diğer yerel aktörler, inşallah bu işi layıkıyla, ciddiyetle ele alacak. Eylül ayının başında İstanbul Yenikapı'da yapacağımız bu güzel organizasyon için herkes elinden gelen gayreti gösterecek. Bununla ilgili tabi teknik ayrıntıları program taslağını bu işin yerel düzeydeki komisyonunu nasıl olacağını ve nasıl çalışacağını toplantının ilerisinde konuşacağız. Valilik olarak bu işin sahibiyiz. İnşallah el birliğiyle Van'ımızın kültürünü, yemeklerini, musikisini, çeşitli tarım ve hayvancılık ürünlerini, turizm değerlerini inşallah İstanbul’da hem İstanbul'daki hemşehrilerimize ve bütün vatandaşlarımıza, bu vesileyle bir kez daha hatırlamış olacağız."

Basına kapalı devam eden toplantıya vali yardımcıları, ilçe kaymakam ve belediye başkan vekilleri ile STK temsilcileri katıldı.