Gündem Van-İstanbul zehir hattına büyük darbe

Van-İstanbul zehir hattına büyük darbe

19.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van Emniyet Müdürlüğü’nün narkotik köpekleri Zeyna ve Alfa’nın katıldığı iki ayrı operasyonda, piyasa değeri 30 milyon lira olan likit eroin ile 50 milyon liralık toz eroin ele geçirildi. Operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı.

Van-İstanbul zehir  hattına büyük darbe

Operasyonlardan ilki önceki akşam saatlerinde Van merkezde yapıldı. Van İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri, il genelinde yaptıkları uygulamada şüpheli gördükleri bir minibüsü durdurup içerisinde arama yaptı. Minibüsün içerisinde bidonlar içerisinde sıvı bulundu. Sıvının ne olduğunun sorulduğu minibüs şoförünün tutarsız cevapları üzerine arama noktasına kokuya duyarlı köpek götürüldü.

Haberin Devamı

Van Narkotik Şube Müdürlüğü’nün kadrolu köpeği Zeyna’nın getirilip koklatıldığı minibüsün arka bagajında bulunan bidonlara köpeğin tepki vermesi üzerine beş bidon içerisinde bulunan sıvının uyuşturucu olduğunu anlayan ekipler, bidonlarla birlikte minibüs şoförünü gözaltına alarak emniyete götürdü.

Yakıt deposunda

Emniyete götürülüp laboratuvar incelemesine alınan beş bidon içerisindeki 157 kilo 340 gram sıvının likit eroin olduğunu belirleyen polis, piyasa değeri 30 milyon lira tutarındaki uyuşturucunun güzergahını Van-İstanbul olarak belirlerken, sahibi ve alıcıları üzerindeki çalışmasını devam ettiriyor.

Van polisi tarafından düzenlenen ikinci operasyon ise bu baskından 13 saat sonra Kurubaş mevkiinde yapıldı. Dün sabah saat 07.30 sıralarında yapılan projeli operasyonda durdurulan bir kamyonet üzerinde bir başka kokuya duyarlı narkotik köpeği ile arama yapıldı. Zeyna gibi Van Emniyet Müdürlüğü kadrosunda yer alan Alfa isimli narkotik köpeğiyle arama yapılan kamyonetin yakıt deposuna köpeğin tepki göstermesi üzerine depo yerinden sökülüp ekipler tarafından incelendi.

Haberin Devamı

Yapılan incelemede yakıt deposuna gizlenmiş 37 paket halinde 44 kilo 620 gram toz eroin bulundu. 34 plakalı olan ve İstanbul’a doğru hareket halindeyken güvenlik güçleri tarafından durdurulduğu öğrenilen kamyonette bulunan iki şüpheli şahıs gözaltına alınırken, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 50 milyon lira olduğu öğrenildi.

Yazarlar