Van Van Tso Basınla Bir Araya Geldi

Van Tso Basınla Bir Araya Geldi

04.11.2017 - 16:37 | Son Güncellenme:

.

Van Tso Basınla Bir Araya Geldi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Başkanı Necdet Takva, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Bir kahvaltı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Van Ekonomi Konseyi’nin 27-29 Ekim’de İran’ın Hoy, Urumiye ve Salmas kentlerine yaptığı ziyaretlere değinen Başkan Takva, "Her yıl mart ayında nevruz dönemine denk gelen bir festivalimiz var. O festivale zemin oluşturmak ve farkındalığı üst düzeye çıkarmak için bu seyahati düzenledik. İran ile 560 kilometrelik bir sınırımız var. Bu 560 kilometrenin 300 kilometresi Van sınırıdır. Van’ın İran ile 3 sınır kapısı var. Bunun yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Bu kapıların çok daha modern ve fiziksel durumu tamamlanmış hale gelmesi konusunda taleplerimiz var" dedi.
Konuşmalarında Van’da İran Konsolosluğu’nun kurulması gerektiğinin de altını çizen Takva, bunun İranlı turistlerin her açıdan kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacağını ve kentin turizmine de büyük katkısı sunacağını söyledi.
Basın toplantısı soru-cevap ile sona erdi.