Van Vantso Başkanı Takva:

Vantso Başkanı Takva:

04.11.2017 - 14:07 | Son Güncellenme:

"Van'ın İran ile 3 sınır kapısı var. Bunun yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Bu kapıların çok daha modern ve fiziksel durumu tamamlanmış hale gelmesi konusunda taleplerimiz var"

Vantso Başkanı Takva:

VAN (AA) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Başkanı Necdet Takva, "Van'ın İran ile 3 sınır kapısı var. Bunun yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Bu kapıların çok daha modern ve fiziksel durumu tamamlanmış hale gelmesi konusunda taleplerimiz var." dedi.

Haberin Devamı

Kentteki bir kahvaltı salonunda düzenlenen programda, Van Ekonomi Konseyi'nin 27-29 Ekim'de İran'ın Hoy, Urumiye ve Salmas kentlerine yaptığı ziyaretlere ilişkin bilgiler verildi.

Programda konuşan VANTSO Başkanı Takva, İran'a yılda 2 kez seyahat düzenlediklerini ve son seyahatlerinin geniş kapsamlı olduğunu söyledi.

Van ile İran ilişkilerinin Türkiye-İran ilişkilerinden biraz daha ileri seviyede olduğunu vurgulayan Takva, şunları kaydetti:

"Her yıl mart ayında nevruz dönemine denk gelen bir festivalimiz var. O festivale zemin oluşturmak ve farkındalığı üst düzeye çıkarmak için bu seyahati düzenledik. İran ile 560 kilometrelik bir sınırımız var. Bu 560 kilometrenin 300 kilometresi Van sınırıdır. Van'ın İran ile 3 sınır kapısı var. Bunun yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Bu kapıların çok daha modern ve fiziksel durumu tamamlanmış hale gelmesi konusunda taleplerimiz var."