Ekonomi Varlık Fonu Türkiye’yi garanti altına alacak’

Varlık Fonu Türkiye’yi garanti altına alacak’

07.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Varlık Fonu’na ilişkin CHP’den gelen, “Sonu Düyun-u Umumiye gibi” açıklamalarına tepki göstererek, “Türkiye’nin kendisini garantiye alacağı bir fon, şirketler daha etkin yönetilecek. Duyun-u Umumiye gibi lafların da son derece yanlış ve yersiz olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

Varlık Fonu Türkiye’yi garanti altına alacak’

Kurtulmuş, Varlık Fonu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

DİNAMİK YAPI: Büyük kamu şirketlerinin daha etkin yönetilmesiyle ilgili bir niyet söz konusudur. Ayrıca devletin elinde çok kuvvetli bir kaynak oluşması sağlanmaktadır. Böylece Türkiye ekonomisinin kendi ayakları üzerinde durabilecek, olası ekonomik salvolara karşı kendisini koruyabilecek daha dinamik yapıya kavuşması öngörülmesidir.

YÜZDE 5 VERGİ İNDİRİMİ: Vergisini geçmiş dönemlerde eksiksiz ve vaktinde ödeyenler için kurumlar ve gelirler vergisinde yüzde 5’e kadar indirim yapılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu’na yetki verilmesi öngörülmüştür. Türk sanayisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ’lerimiz bu vergi indiriminden yararlanmış olacaktır.

CHP’den eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, bazı şirket hisselerinin Türkiye Varlık Fonu’na aktarılmasına ilişkin olarak, “Yiye yiye, sata sata beş kuruş bırakmayıp, en sonunda evi ipotek ettirip, hanımın bileziklerini bozduranın başına ne gelirse bugün Türkiye’nin altın bileziklerini bozduranlar, Türkiye’nin başına aynı derdi sarmaktalar” dedi.

Haberin Devamı

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da, “Hükümet dışardan borçlanmakta zorlanıyor. Şimdi elde kalan son gümüşleri rehin ederek yeni dış borçlar almaya çalışacak. Borçlar ödenmezse, Ziraat Bankası, TPAO yabancılara kaptırılacak. Osmanlıyı çökerten zihniyet işte budur. Bunun sonu Düyun-u Umumiye’dir” dedi.