Muş Varto'da “Oku, Eğlen Ve Keşfet” Projesi

Varto'da “Oku, Eğlen Ve Keşfet” Projesi

05.01.2018 - 10:56 | Son Güncellenme:

.

Vartoda “Oku, Eğlen Ve Keşfet” Projesi

Muş’un Varto Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve SODES kapsamında finanse edilecek projenin tanıtım toplantısı yapıldı.
Varto Yatılı Bölge Ortaokulunda yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, şube müdürleri Abdulnasır Sever ve Ömer Faruk Tunç ile okul müdürleri katıldı. Burada konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, projenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olduğunu belirterek, “Projemiz, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilmektedir. Projemizin amacı, spora erişimi kısıtlı veya fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimi risk altında olan veya bulundukları durum sebebiyle dezavantajlı olan gençlerin, sporun bazı dalları aracılığı ile kişisel gelişimlerine destek olan ve toplumla uyum içinde yaşamalarını sağlayan bir eğitim amaçlanmaktadır" diye konuştu.
Projenin amaçlarından birinin de bireyleri madde bağımlılığının, şiddetin olduğu ortamlardan çekip fiziksel, sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimine katkı sağlayacak aktivitelere yönlendirip, zamanlarını bu aktivitelerde değerlendirmek olduğunu sözlerine ekleyen Süne, şöyle konuştu:
"Atalarımızın da dediği gibi ’ağaç yaş iken eğilir’ atasözünü prensip alarak; proje kapsamında basketbol, voleybol, futsal, masa tenisi, hentbol, satranç kursları açılacak, bu kursların sonunda öğrencilerimizin öğrendiklerini ve kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayacak turnuvalar düzenlenecek, kitaplar okutulacak, tarihi ve kültürel yerlerimiz gezdirilerek öğrencilerimizi hem hayata hem de ülkesine bağlı yararlı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Proje süremiz on aydır."