Muş Varto Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığı genel kurulu

Varto Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığı genel kurulu

26.07.2014 - 14:25 | Son Güncellenme:

Muş’un Varto ilçesinde Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi'nin 2014 yılı genel kurul toplantısı yapıldı.

Varto Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığı genel kurulu

Muş’un Varto ilçesinde Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi'nin 2014 yılı genel kurul toplantısı yapıldı.
Genel kurula Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Cemil Özdemir, Bulanık Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Yakup Kaya, Varto Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Han, kooperatif üyeleri katıldı. Genel kurulda oluşturulan divan başkanlığına Yakup Kaya, katip üyeliğe Sırrı Sever ile Ercan Aktaş getirildi.
Divan kurulu başkanlığına seçilen Bulanık Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Yakup Kaya, yapılacak olan gündem maddelerini okuyarak yapılması gerekenler hakkında oylamaya geçildi. Varto ilçesinin Esnaf Kefalet Kooperatifinin kapalı kalmasının bir ilçeye yakışmadığını ve bu nedenle de ellerinden gelen yardımları yapacağını söyleyerek üyelerin kooperatiflerine sahip çıkmalarını istedi.
2014 yılı faaliyet raporunu okuyan Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Han, “Varto Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifimizi takipten devraldık. Kazı Güven Çelebi'nin olumsuz işlemlerinden yaptığı hatalardan dolayı sıkıntılı olan bütün konuları aşarak ve yönetim kurulu arkadaşlarımla bu sıkıntıları ortadan kaldırdık. Kooperatifimiz birkaç aksaklıklar dışında başka sıkıntısı yoktur. Kooperatif yönetim kurulu olarak ortaklarımızdan istediğimiz almış oldukları kredilerin dönüşümlerini zamanında yapmalarıdır. Çünkü bu dönüşümler tekrar esnaflarımıza kredi olarak geri döneceği için kooperatifimizin bir daha takibe düşmemesi için sağlam bir şekilde çalışmamız gerekmektedir” dedi.
Düzenlenen genel kurul toplantısı kooperatifle ilgili sorunlar görüşüldükten sonra seçime geçildi. İki adayın yarıştığı seçimde 42 oydan 23 oy alan Sabahattin Kartal, Erhan Basralı, Murat Sever, Bahat Sever, İsmail Han ve Mehmet Fatih Aktaş yönetim kuruluna seçildi. Yönetim kurulu bir hafta içerisinde kendi aralarında başkan seçeceği öğrenildi. Temenni ve dileklerden sonra genel kurul toplantısı sona erdi.