Gündem Vatan hainleri ile mücadele sürecek

Vatan hainleri ile mücadele sürecek

14.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, ‘Ülkemiz ve milletimiz içerisinde ayrılık tohumları ekmek isteyenlerin karşısında tek vücut olarak, tek millet olarak dimdik duracağız’ dedi

Vatan hainleri ile  mücadele sürecek

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz’daki darbe girişimin ardından “sporda FETÖ ile yapılan mücadeleye” ilişkin açıklamada bulunurken “Bunlar nereye musallat olmaya çalışıyorlar? Birincisi maddi anlamda gelir sağlayabilecekleri, sosyal anlamda etki kurabilecekleri, gündem anlamında kontrol edebilecekleri, milleti etkileyebilecekleri bir alan. Bu kickboks değil. En yoğun şekliyle futbol. Spor yapısının, teşkilatlarının içerisine girememişler” dedi. FETÖ’nün bakanlığa bağlı öğrenci yurtlarına giremediğini söyleyen Kılıç, “Niye? Çünkü kendi yurtları vardı. Kontrol edebilecekleri bir yapı değildi” açıklamasında bulundu. Kılıç, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette, “FETÖ, spora ne kadar dahil olmuş” sorusuna şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

‘Köşeye sıkıştırmış’

“Sadece spora değil. Bunlar nereye musallat olmaya çalışıyorlar? Birincisi maddi anlamda gelir sağlayabilecekleri, sosyal anlamda etki kurabilecekleri, gündem anlamında kontrol edebilecekleri, milleti etkileyebilecekleri bir alan. Bu kickboks değil. En yoğun şekliyle futbol. Başka branşlarda tek tük bazı yerlerde yok muydu? Vardı. Ama onlarla alakalı olarak gereken işlem yapıldı.

Spor yapısının, teşkilatlarının içerisine girememişler. Bu çok eski bir yapı. Çünkü belli yerlere gelmek için süre gerekiyor. Adam girip FETÖ’cü olarak bir yönetimi komple ele geçirmiş mi? Böyle bir şey yok. Ne kulüplerde var, ne federasyonlarda var. Ne yapmış? Adaleti kullanmış adamı köşeye sıkıştırmış. Emniyeti kullanmış X kişiyi köşeye sıkıştırmış. Bir şirketin gidip patronuna şantaj yapmak ile bir futbolcuya gidip şantaj yapmak arasında hukuken bakılırsa fark yok. Kişiye şantajdır. En çok neyi kullanmış? Popülaritesini kullanarak şirin gözükmek... Onu da yapmış. Hakan Şükür’ü kullanmış. Bazı futbolcularla yakınlık kurmaya çalışmış. Kerte şu? ‘17-25 Aralık’tan sonra sen devam ediyor musun, yoksa ayrılıyor musun?’ Bizim açımızdan milat 17-25 Aralık’tır. Ben şuna karşıyım: FETÖ ile mücadele sporda nasıl? Adalette nasıl gidiyor? Bu değil. Bu topyekün bir mücadele. Bunlarla beraber çalışıyorsan, 17-25 Aralık’tan sonra bunlarla bağını kopartmadıysan, senin bunlarla işin var demektir. O zaman benle işin olmaz. Bu sporda olur. Başka yerde olur.”

Haberin Devamı

‘Bunlar haindir’

“Dünyada terörle mücadele konusunda en sağlam durup en yoğun mücadeleyi veren Türk Silahlı Kuvvetleri’dir. PKK’sıyla, DAEŞ’lisiyle, DHKP-C’lisiyle hepsiyle mücadele eden biziz. Niye? Biz zalimden yana olamayız. Bunlar canidir, haindir, insanlığa karşı ihanet içerisindedir.

Ülkemiz ve milletimiz içerisinde ayrılık tohumları ekmek isteyenler, bizi ayrı göstermeye çalışanların karşısında tek vücut olarak, tek millet olarak dimdik duracağız. Ay yıldızlı bayrağımızın altında devletimizin, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde birlikte yürüyeceğini biliyoruz. Vatan hainleri ile ülkemize milletimize acı yaşatmak isteyenlere karşı bizim en kararlı şekilde mücadelemiz sürecektir.”