Gündem Vatan Şaşmaz uğurlandı

Vatan Şaşmaz uğurlandı

30.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Otel odasında Filiz Aker tarafından  dört kurşunla öldürülen ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, Üsküdar Güzeltepe Birlik Camii’nde düzenlenen törenin ardından sevenlerinin gözyaşları ve alkışları arasında son yolculuğuna uğurlandı....

Vatan Şaşmaz  uğurlandı

Filiz Aker tarafından otel odasında dört kurşunla vurularak hayatını kaybeden Vatan Şaşmaz, (43) dün gözyaşları ve alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. Aker’in yeğeni Dora’nın da katıldığı cenaze töreninde sunucunun annesi Safiye Saydam ve dört aylık hamile eşi Yasemin Adalı, suskunluğunu korudu. Tabutta ismi Vatansever Şaşmaz olarak yazılan sunucu için din görevlisinin “Güle güle Vatansever insan” sözlerini kullanması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Şaşmaz’ı uğurlamak için sevenleri, oyuncu dostları ve yakınları Üsküdar Güzeltepe Birlik Cami’nde bir araya geldi.

Cami avlusuna sığmayan kalabalığın uğurladığı sunucunun taziyeleri kabul eden annesi ve eşi zaman zaman el ele tutuşarak birbirlerini teselli etti.

Eşinin yüzüğünü taktı

Yasemin Adalı’nın eşi Şaşmaz’ın alyansını parmağına takması dikkat çekti. Erkek çocuk dünyaya getireceği öğrenilen Adalı’nın tören öncesi oturduğu yerde sürekli eliyle karnını tuttuğu görüldü. Aile yakınları ise taziye alanının önünde çember oluşturarak, güvenlik koridoru oluşturdular.

Vatan Şaşmaz  uğurlandı

Fotoğraf çılgınlığı

Öğle namazından önce dolmaya başlayan cami avlusunda kimi zaman yoğun ve meraklı kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. Özellikle ünlü oyuncuları yakından görmek isteyen ve tabut başında çekmek isteyenler vatandaşlar nedeniyle tartışmalar yaşanırken, meraklı kalabalığın cenazeyi adeta film izler gibi seyrettiği görüldü.

Haberin Devamı

Ercan cenazede

Sanat dünyasından ünlü isimlerin son görevlerini yapmak için camiye koştuğu törene katılanlar arasında Şaşmaz’ın rol aldığı ‘Çocuklar Duymasın’ dizisinden Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ ve Zeyno Günenç başta olmak üzere, Burcu Esmersoy, Derya Baykal, İpek Tanrıyar, Emre Altuğ, Mustafa Ceceli, Davut Güloğlu, Ebru Destan, Meltem Ören, İzzet Yıldızhan ile Şenol İpek gibi tanıdık simalar yer aldı. Cenazeye Filiz Aker’in yeğeni Dora Ercan’ın katılması da dikkati çekti. Olay günü sunucu için otel önünde “Teyzeme üzüldüm ama Vatan’a 10 kat üzüldüm” diyen Dora Ercan’ın dünkü cenaze töreninde de şunları söyledi:

“Çok dikkat çekmek istemiyorum. İnsanlık görevimi yapmak adına geldim. Vatan benim 15 yıllık arkadaşım. Bütün sevenleri gibi ben de çok seviyordum. Hiçbir zaman böyle bir şey olsun istemezdim. Vicdanen bir sorunum olsaydı buraya gelmezdim. Ailesinden özür dilemek ve onların gönüllerinin ferah olması adına geldim. Allah mekanını cennet etsin. Teyzemin de günahlarını affetsin. Başları sağ olsun.”

Vatan Şaşmaz  uğurlandı

Erkek çocuğu olacaktı

Tamer Karadağlı, “Çok üzgünüz pırlanta gibi çocuktu. Çok yazık oldu” derken, Pınar Altuğ “Hepimiz aynı hisleri yaşıyoruz. Zor gün bugün. Her ölüm zordur beklenmeyince daha çok can acıtıyor. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı. Şaşmaz’ın bir dönem birlikte program sunduğu Melike Öcalan da cami avlusunda gözyaşlarına boğuldu. Öcalan, “Vatan gidip sokakta konuşsa, yanlış anlaşılırdı. Bu yüzden odaya gitmiş. Bunda bir yanlışlık yok bence. Erkek çocuğu olacağını duymuştum” dedi.