Gündem Vatana göz dikenin gözünü oyacağız

Vatana göz dikenin gözünü oyacağız

18.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tendürek’te PKK’lılarla çıkan çatışmada şehit olan 8 korucunun ailelerine başsağlığı ziyareti yapan Başbakan Yıldırım, ‘Acımızı, sevincimizi paylaşacağız. Vatanın taşına toprağına göz diken varsa onun da gözünü oyacağız’ dedi

Vatana göz dikenin gözünü oyacağız

Başbakan Binali Yıldırım dün Tendürek Dağı’nda çıkan çatışmada şehit olan 1’i emekli, 8 köy korucusunun ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Başbakan Yıldırım dün sabah;Ağrı Ahmedi Hani Havalimanı’na gitti. Yıldırım buradan 09.30’da helikopterle Doğubayazıt ilçesindeki 1’nci Mekanize Piyade Tugayı’na geçti. Yetkililerden Tendürek Dağı’ndaki çatışmalarla ilgili bilgi alan Yıldırım, Köy Korucuları Abdulhadi İsmailoğluları (52), Ahmet Demir (52), Mehmet Demir (30), Adem Demir (27), Mehmet Bakındı (49), Muhsin Zerek (42), Engin Zerek (24), Ali Dilek’in (emekli) ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Somkaya, Karakent, Gökçebulak köylerindeki taziye ziyaretine Vali Musa Işın ile güvenlik yetkilileri de katıldı.
Aileleri ziyaret etti
Karakent Köyü’nde şehit korucular, Abdulhadi İsmailoğluları, Ahmet Demir, Mehmet Demir ve Adem Demir’in yakınlarıyla görüşen Yıldırım, taziye çadırında şunları söyledi: “Birlik ve beraberlik içinde yaşamalıyız. 15 Temmuz’u yaşadık. Ağrı sabaha kadar sokaklardaydı. Ağrı; geleceğine, bayrağına sahip çıktı. O bayrak olmadığı zaman Suriyelilerin, Iraklıların halini görün. 10 milyon insan yerinden yurdundan oldu. Hep gözyaşı, hep acı. Türkiye’ye de bunu yapmak istiyorlar. Türkiye’yi bölmek için terörü besliyorlar. Bu kirli bir oyundur. Asla oyuna gelmeyin. Yarınımız, bugünden daha iyi olacaktır. Acımızı, sevincimizi paylaşacağız. Vatanın taşına toprağına göz diken varsa onun da gözünü oyacağız.” Gazetecilere açıklamalar yapan Yıldırım, Türkiye’nin uzun yıllardan bu yana terörle amansız bir mücadele içinde olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu: “Bu operasyonlar hız kesmeden devam edecek. Ne kadar devam edecek? Bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yüzde 100 temin edilinceye kadar devam edecek. Yine bu alçak terör örgütünün, bu canilerin korucularımızı, jandarmamıza, polisimize, askerimize yönelik saldırıları, tamamen bitinceye kadar devam edecek. Bu konuda asla ve asla bir gevşeme bir rehavet söz konusu olmayacak. Terör örgütlerinin kumanda merkezleri hep aynı. Terör örgütlerinin kutsalı yok. Terör örgütleri kim parayı verirse ona hizmet ederler. İşte Kürtler’in sorunlarını, dertlerini halletmek için mücadele ettiğini söyleyenler burada Karakent’te, Gökçebulak’ta, Somkaya’da Kürt kardeşlerini kahpece katlediyor, şehit ediyorlar. Bu mudur Kürtler’in sorununu çözmek? Bu mudur Kürtler’in hakkını, hukukunu aramak? Onları öldürmekle, şehit etmekle mi bunu başaracaklar? Bu bir küresel oyundur. Nasıl Suriye’de, Irak’ta bir ulusu, bir ülkeyi yok etmeye çalışıyorlarsa Türkiye’de de aynı şeyi, aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. Bu oyunun farkındayız.”
Yol talimatı verdi
Yıldırım, Somkaya Köyü’nde şehit Ali Dülek için hazırlanan taziye evini de ziyaret etti. Yıldırım, terör örgütlerine “Ne gücünüz varsa, ortaya koyun. Sizi, bu topraklardan defedeceğiz” diye seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ve taziye dileklerini de ileten Yıldırım “Bunların tek bildiği şey öldürmektir. Öldürmekten başka hiçbir marifetleri yok. Bunlara fırsat vermeyeceğiz, el birliğiyle bu işin üstesinden geleceğiz. Gerekirse hepimiz canımızı vereceğiz. Ama bu toprakları, atalarımızdan bize gelen bu toprakları bu alçaklara, bu namertlere teslim etmeyeceğiz” dedi. Gelirken köyün çok ihtiyacı olduğunu gördüğünü anlatan Yıldırım, valiye köy içinin ve bütün yollarının yapılması konusunda talimat verdiğini, ayrıca su işine de el atılması gerektiğini bildirdi.
‘Savunma değil taarruzdayız’
Başbakan Yıldırım, Ağrı’daki temaslarının ardından, Erzincan’a gitti. Vali Ali Arslantaş ile görüşen Yıldırım, çıkışta şu değerlendirmelerde bulundu: “Daha önce de açıkladığım gibi savunmada değil, taarruzdayız. Terör örgütünün yurdumuzun özellikle doğu ve güneydoğusunda yuvalandıkları bütün noktaları güvenlik kuvvetlerimiz tespit etti, gerekli çalışmaları yapıyorlar ve bütün bu şer odaklarını yok edinceye kadar operasyonlar devam edecek.” l AA