Gündem Vatandaş en çok eğitim sisteminden şikâyetçi!

Vatandaş en çok eğitim sisteminden şikâyetçi!

24.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vatandaş, tartışmalı uygulamaları ve bareberinde getirdiği sorunlar nedeniyle en çok eğitim sisteminden şikâyetçi oldu. Son 1 yıl içinde TBMM’ye yapılan şikayet başvurularından üçte biri, eğitim sistemine yönelik gerçekleşti.

Vatandaş en çok eğitim sisteminden şikâyetçi


TBMM Dilekçe Komisyonu, Yıllık Faaliyet Raporu’nu hazırladı. Dilekçe Komisyonu’na son 1 yılda 14 bin 833 başvuru yapıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ile kamu ve özel kuruluşlarından toplu imza atılarak verilen dilekçe sayısı ise 6 bin 226 oldu.

İkinci sırada özgürlükler

Meclis’e yapılan şikayet başvurularında ilk sırayı eğitim sektöründeki sorunlar oluşturdu. Vatandaşlar, ortaöğretimde sık sık değişen sınav sistemi, devletin eğitim teşviğinde okullar arasında ayırım yapması, dershanelerin kapatılması gibi konulardan şikayetçi oldu.

İstatistiklere göre TBMM’ye gelen şikayetlerin üçte birine eğitimine ilişkin gerçekleşti. Dilekçe Komisyonu’nun Faaliyet Raporu’nda istatistik veriler şöyle yer aldı:

“Dilekçe konularına bakıldığında; eğitim ve kültür hizmetleri, dershanelerin kapatılması ile ilgili şikâyetler (yüzde 31,81), kişisel özgürlük ve hak talepleri (yüzde 10,79), personel işlemleri (yüzde 8,37), milli savunma (yüzde 5,21), adalet ve güvenlik (yüzde 4,19), iş talebi (yüzde 3,96), sosyal güvenlik (yüzde 3,75), yükseköğretim (yüzde 3,73), kamu kurum ve kuruluşlardan şikâyet (yüzde 3,72), vatandaşlık hizmetleri (yüzde 3,07), mali konular (yüzde 1,88) olduğu görünmektedir.”