Gündem Vatandaş ne yazdığını anlayamadı!

Vatandaş ne yazdığını anlayamadı!

26.03.2015 - 13:56 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde satışa sunulan pet şişe suların üzerinde Arapça yazı olması vatandaşların dikkatini çekti. Vatandaşlar "Bu suların üzerinde neden Arapça yazıyor? Biz Türkiye’de yaşıyorsak, üzerinde Türkçe markası ve açıklaması olan ürünler kullanmalıyız. Hastane yetkililerin bu konuda duyarlılık göstermesini bekliyoruz.” dedi.

Vatandaş ne yazdığını anlayamadı

Acil Servis’in belirli noktalarında insansız ürün satışı sağlanan elektronik dolaplardan su alan bazı vatandaşlar, pet şişenin üzerindeki büyük puntolarla yazılı Arapça markayı görünce, tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bazı vatandaşlar, hastanede neden üzerinde Arapça yazılı ürünler satıldığına bir anlam veremediklerini belirtirken, şöyle dediler:

“Aldığımız ve kullandığımız ürünlerde neden Türk ismi veya markası yazılmıyor anlayamadık. Bu suların üzerinde neden Arapça yazıyor? Bu konuda yetkililer neden sessiz kalıyor? Biz Türkiye’de yaşıyorsak, üzerinde Türkçe markası ve açıklaması olan ürünler kullanmalıyız. Hastane yetkililerin bu konuda duyarlılık göstermesini bekliyoruz.”

Kaynak: Ereğli Hakimiyet Gazetesi