İstanbul Vatandaşlar Karaburun Plajından Şikayetçi

Vatandaşlar Karaburun Plajından Şikayetçi

14.08.2017 - 14:55 | Son Güncellenme:

.

Vatandaşlar Karaburun Plajından Şikayetçi

Karaburun Plajının bakımsızlığından ve çevre kirliliğinden şikayet eden vatandaşlar belediyenin bir çalışma yapmamasına tepki gösterdi.
İstanbul’da hafta sonu hissedilen yüksek sıcaklıklar sebebiyle insanlar soluğu denizlerde aldı. Kavurucu sıcaklarda serinleyebilmek için Karaburun Plajına gelen vatandaşlar bölgede tuvalet ve duş hizmetlerinin yetersizliğinden, güvenlik şeridinin olmamasından ve çevre kirliliğinden şikayetçi oldu.
Belediyenin bir çalışma yapmamasına tepki gösteren Ufuk Ekici adlı vatandaş, plajın çöp içerisinde olduğunu belirterek, “Görüyorsunuz çok güzel bir yer ancak belediye burayla ilgili herhangi bir çalışma yapmıyor. Mesela buraya güvenlik şeridi konulabilir. Koymuyor. Ondan sonra burada bir takım değişiklikler yapılabilir. Her taraf çöp içinde. Yani bu güzel, cennet bir vatana bu şekilde hiçbir şey yapmadan ay sonu maaşını alıp eve gitmeleri insanın hakikaten ağrına gidiyor. Düşünsenizde; bir Arap ülkesinin elinde olsa bu plaj böyle mi olur ya da düzgün çalışan bir belediyenin elinde olsa bu böyle mi olur? Burada şuanda emniyet şeridi yok. Normalde burada insanlar denize giriyor ama nereye kadar açılacaklar? Orada bir emniyet şeridinin olması gerekiyor. Ondan sonra kumsal her taraf çöp ama on numara yer tertemiz suyu var. Belediye burada bir çalışma yapsın. Burayı temizlesin onun karşılığında ücretini alabilir. 2-3-5 lira neyse artık buna kimse itiraz etmez” diye konuştu.

“İlla Ankara’nın bizi yönetecek hali yok ki kardeşim”
Mahmut Kırmızıgül ise, her şeyin Ankara’dan beklenmemesi gerektiğine vurgu yaparak, “Ne getiriyor Arnavutköy’e burası? Tabi getirmez. Bakmıyor ki getirsin. İlla Ankara’nın bizi yönetecek hali yok ki kardeşim. Biz kendi kendimizi yönetelim ve hiçbir partiden de değilim onu söyleyeyim. Ak Parti’ye de daha yakınım. Kendim de Kırklarelili’yim; Trakyalı’yım. Aslında soldur bizim orası ben Ak Parti’nin hizmetlerinden dolayı, tek parti olarak bizi idare ettiği için çoğu yerlere yetişiyor bundan dolayı daha yakınım. Hani orada bir sıkıntı yok ama çalışmayanlar için de şikâyetçi olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“Ne tuvaleti var ne duş alma yeri var”
Tuvaletlerin ve duş kabinlerinin yetersizliğinden şikâyetçi olan Tayfun Ekici de, “Burası gerçekten çok berbat; ne tuvaleti var ne duş alma yeri var. Yani kendi kendine bırakmışlar burayı. Bak şuanda hiçbir turist yok burada. Sadece yerliler ve Suriyeliler var. Niye buraya turist gelmesin? Turist gelmiyor buraya çünkü her yer berbat olduğu için gelmiyor” dedi.