Gündem Vatandaşlar vergi borçlarını internetten öğrenebiliyor!

Vatandaşlar vergi borçlarını internetten öğrenebiliyor!

14.09.2016 - 10:40 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapmak mümkün. İnternet üzerinden istediğiniz zaman istediğiniz yerde vergi borcu sorgulaması yapın. Vergi borcu sorgulamalarınızı internet aracılığıyla yapmanızı sağlayacak tüm ayrıntılar haberimizde!

Vatandaşlar vergi borçlarını internetten öğrenebiliyor

Vergi Borç Sorgulama işlemlerini artık hiçbir kamu kurumuna gitmeden internet üzerinden yapabilirsiniz. Vergi dairelerinde uzun kuyruklar beklemeye ve zaman kaybına uğrama derdine artık son! Vatandaşlar ufak bir işlem için saatlerce kamu kurumlarında sıralar oluşturuyordu. Bu durum hem vatandaşın zaman kaybı yaşamasına hem de kurumun işleyişinde aksaklık olmasına sebep oluyordu. İşlemlerin internet üzerinden yapılabilmesi ile bu problemler ortadan kalkmış oldu. Artık tüm vatandaşlar internet erişimi sağladığı her yerde vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilecektir. Üstelik bu sorgulamaları yaparken hiçbir güvenlik sıkıntısı olmayacaktır. Çünkü vergi borcu sorgulama işlemleri e-Devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılmaktadır. İşlemlerin devlete bağlı bu kurumlar üzerinden yapıldığı için hiçbir güvenlik sıkıntısı yaşanmamaktadır.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gelir İdaresi Başkanlığı “ İnternet Vergi Dairesi” hizmetini kullanarak internet üzerinden kolay bir şekilde vergi borç sorgulamalarınızı yapabilir ve istediğiniz takdirde anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeme işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz. Vergi borç sorgulaması yapmak için vatandaşların tek yapması gereken GİB İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfalarına girmek. İnternet sayfasına giriş yaptıktan sonra sayfada bulunan sorgulama bağlantılarından dilediğiniz vergi sorgulama ekranını açabilirsiniz. Vergi borç sorgulama yapacağını zaman internet vergi dairesi tarafından sizlere yöneltilen birkaç soru bulunmaktadır. Bunlar; T.C kimlik numarası, Doğrum Tarihi, Anne kızlık soyadı ve T.C kimlik no (anne, baba, eş, çocuk). Bilgileri eksiksiz olarak doldurduğunuz takdirde sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternet vergi dairesi sistemine e-Devlet ile giriş yapmakta mümkündür. Eğer e-Devlet şifresine sahipseniz e-Devlet şifrenizle de kolayca giriş yapabilirsiniz. Vergi borcu sorgulaması yapmak için diğer bir yol ise e-Devlet üzerinden vergi borcu sorgulama yapmak. E-Devlet üzerinden vergi borcu sorgulaması yapmak istiyorsanız, e-Devlet şifresi almanız gerekmektedir. E-Devlet şifreleri PTT şube veya müdürlüklerinden verilmektedir. Vatandaşın T.C kimlik numarası üzerinde bulunan kimlik kartı ile bizzat PTT şube veya müdürlüklerine gidip, 2TL karşılığında e-Devlet şifresinin bulunduğu zarfı alması gerekmektedir. İlk alımlarda 2TL olan ücret, bundan sonraki alımlarda 4TL’dir. Şifrenizi unuttuğunuzda PTT şubelerine gitmenize gerek yoktur. Sistem üzerinden şifrenizi güncelleyebilirsiniz. E-Devlet şifresini aldıktan sonra vergi borcu sorgulaması yapmak için e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan e-Hizmetler bağlantısına tıklayınız. Burada bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı başlığı altında bulunan Vergi Borcu Sorgulama bağlantısına tıklayınız. Vergi borç sorgulama ekranı karşınıza gelecektir. Buradan güncel borçlarınızı ve toplam borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı, İnternet Vergi Dairesi internet sayfası içerisinde vergi ile ilgili birçok bilgiye ulaşmanız mümkün. İnteraktif vergi danışmanı ile sorularınızı birebir yönetebileceğiniz bir hizmet bulunmaktadır. Vergiler ile ilgili rehber bölümü bulunmakta ve burada güncel vergi kanunları bulunmaktadır. Ayrıca site içerisinde vergi takvimi de bulunmaktadır. Vergi takvimi ile vergi beyan ve ödeme tarihlerini takip edebilirsiniz.