Gündem Vatandaşlara gaz bombası

Vatandaşlara gaz bombası

17.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı’ndan dışarıya çıkarılan tank, barikat amacıyla kurulan kamyonların olduğu bölgeye ateş açtı.

Vatandaşlara gaz bombası

Genelkurmay kapısının önünde bekleyen bir tank dışarıya çıkarıldı. Daha sonra tanktan, barikat amacıyla yerleştirilen kamyonların bulunduğu bölgeye ateş açıldı. Ateş sonucunda bazı kamyonlarda hasar oluştu. Alandan vatandaşlar uzaklaştırıldı. Genelkurmay Başkanlığı’nın demirlerinden atlayarak çıkan sivil kıyafetli iki kişi de vatandaşlar tarafından durduruldu. Daha sonra bu kişiler, polis müdahalesiyle gözaltına alındı. Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesi önünde bulunan tanktan, vatandaşlara gaz bombası atıldı. Gaz bombasına maruz kalan çok sayıda vatandaş, alandan uzaklaştı. Bazı vatandaşlar ise Karayolları Genel Müdürlüğü binasına sığındı.
Etimesgut’ta gözaltı
Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nda darbe girişimine katılan askerler, karargahta görevli diğer askerlerce polise teslim edildi. Darbe girişimine katılan askerler, polisle işbirliği yapan birlikte görevli diğer askerlerce emniyet güçlerine teslim edildi. Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı bir grup askerin sökülen rütbeleri ve çıkarılan bereleri tek tek yere atıldı. Birliğin nizamiyesine Türk bayrakları asılırken, nizamiye önünde toplanan vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu. Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’na giden yollar ise kamyonlarla trafiğe kapatıldı.
Eski emniyet müdürleri
Darbe girişiminin Ankara’daki bir adresi de Oran Semti’ndeki İstihbarat Daire Başkanlığı oldu. Alınan bilgiye göre gece saatlerinde kalabalık bir asker grubu İDB’ye gitti. İDB’yi teslim almaya çalışan askerlere İDB personeli direnince çatışma yaşandı. Askerler, İDB personeli tarafından gözaltına alınırken, askerlerle irtibatlı iki sivil şahıs da gözaltına alındı. İki şahsın eski emniyet müdürleri Lokman Kırcılı ve Gürsel Aktepe olduğu tespit edildi.