Gündem Vatandaşlardan teröre sert tepki

Vatandaşlardan teröre sert tepki

22.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son yaşanan terör olaylarında özellikle sivillerin hedef olması bölge halkının tepkisine yol açtı. Silopi, Van, Muş ve Bitlis’te halk sokaklara dökülerek tepkilerini dile getirdi

Vatandaşlardan teröre sert tepki

Son bir kaç gün içinde Elazığ, Bitlis, Van ve son olarak da Gaziantep’teki kanlı saldırılar bölge halkın isyan etmesine neden oldu. Şırnak’ın Silopi ilçesinde siyasi parti temsilcileri, sendika ve STK’lar, son günlerde artan terör saldırılarını protesto etti.Ak Parti İl Başkanlığı öncülüğünde, Silopi Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına, Ak parti Şırnak il ve ilçe teşkilatı, Türk Eğitim Sen, STK ve dernek temsilcileri katıldı.

Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan, 15 Temmuz’da yapılan haince darbe girişiminden sonra amaçlarına ulaşamayan şer güçlerinin, özellikle bölgede terörü devreye soktuğuna dikkat çekti. Aşan, “Ülkemizin birlik ve beraberliliğine kasteden bu hain saldırılar kaşısında milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık, teröre karşı vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır” dedi.
Van Darbeye ve Teröre Hayır Platformu tarafından düzenlenen ‘teröre hayır’ yürüyüşüne ise 5 bin kişi katıldı. Kurtuluş Parkı önünde toplanan kalabalık, 17 Ağustos gecesi bombalı saldırının düzenlendiği olay yerine doğru yürüyüşe geçti. Etkinlikte konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, hiçbir terör örgütünün bu milletin birliğini ve beraberliğini bölemeyeceğini belirtti.

‘Sona ersin istiyoruz’

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen 16 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, yaptıkları basın açıklamasıyla teröre tepki göstererek yaşanan çatışmalı ortamın sona ermesini istedi.

Mazlum-Der Bitlis Şubesi Başkanı Avukat Burhan Aksoy, “PKK’nin derhal bu eylemlerden vazgeçmesini, toplumsal barış ve diyalog ortamı için ateşkes ilan ederek silahlı mücadeleyi bir yöntem olmaktan çıkarmalıdır. Aksi takdirde gelişebilecek toplumsal gerilimlerden kendisi sorumlu olacaktır. Hükümetin ise daha önce açıkladığı üzere, ’buzdolabında bulundurduğunu belirttiği çözüm sürecini’ tahkim ederek, siyasal tüm aktörleri, sivil toplum kuruluşlarını, kanaat önderlerini, sendikaları işin içine katarak başlatmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.