Siyaset Vatandaşlarımı kahvaltıyla aldatma yoluna gidiyorsun!

Vatandaşlarımı kahvaltıyla aldatma yoluna gidiyorsun!

12.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bağcılar’da katıldığı toplu açılış töreninde 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referanduma ilişkin mesajlar verdi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Vatandaşlarımı kahvaltıyla aldatma yoluna gidiyorsun

“Şimdi muhalefet ve Kandil’in başındaki o teröristleri dinliyoruz. Ne diyorlar, ‘hayır.’ Ana muhalefetin başındaki zat da davet yapıyor. Ya senle biz neyi konuşacağız ki? Sen Kandil’in başındakilerle berabersin. Bizim Kandil’in başındaki teröristlerle konuşacağımız hiçbir şeyimiz yok.

Haberin Devamı

‘Başbakan yok öğrendin mi?’

“Bak şimdi (Kılıçdaroğlu) ‘Egemenlik gidiyor’ diyor. Niye gidiyormuş? Çünkü yasama organı olan Meclis’in elinden bütün yetkiler alınıyormuş. Ya oku bir oku. Hangi yetki alınıyor? Sadece gensoru verilemeyecek. Bütün yine yasamayı parlamento yapacak. Yeni sistemde başbakan yok öğrendin mi? ‘Başbakan başka cumhurbaşkanı başka olursa şöyle olur böyle olur.’ Öğren, öğren. Yeni sistemde başbakan yok. Onun yerine her 2 görevi de yürütecek olan cumhurbaşkanı var.

Eski sistemde kanun tasarılarını, hükmet, daha doğrusu hükümetin bürokratları hazırlar, milletvekilleri ise sadece komisyonlarda ve genel kurulda bunları görüşürdü. Buraya dikkat. Şimdi kanun teklifi verme yetkisi sadece ve sadece milletvekillerine ait ey Kılıçdaroğlu. Bakanlar Kurulu vermiyor, milletvekilleri veriyor. Cumhurbaşkanının bütçe kanunu dışında böyle bir yetkisi yok. Anladın mı Kılıçdaroğlu? Benim kardeşlerimi, vatandaşlarımı, bir kahvaltı verip niye aldatma yoluna gidiyorsun.”

Haberin Devamı

‘Ayıptır ya yalan söyleme’

“Ve şimdi ne diyor (Kılıçdaroğlu), ‘Bütün yargı mensuplarını Cumhurbaşkanı atayacak.’ Ayıptır ya, yalan söyleme, dürüst ol dürüst, senin akıl hocan kim ya? Oku şu metni bir oku, sor. Böyle bir şey yok. Cumhurbaşkanının şu anda 4 tane Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan atama yetkisi var. Değerli kardeşlerim, bunun dışında diğerlerini tamamen Meclis atıyor, ‘Meclis’in görevi yok’ diyorsun, işte Hakimler Savcılar Kurulu’nun 7 üyesini Meclis atıyor, karşı mısın buna?”

Vatandaşlarımı kahvaltıyla aldatma yoluna gidiyorsun

‘15 Temmuz’un hesabını sorma günü’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’daki programlarının ardından Çekmeköy Taşdelen Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şimdi 16 Nisan, 15 Temmuz’un hesabını sorma günüdür. Çok şey gördük, çok şey tecrübe ettik. Milletimizle birlikte lider ülke Türkiye’yi istiyoruz. Bunun için her bir vatandaşımız 16 Nisan’da, sandık başına gittiğinde verdiği oyun ne anlama geldiğini çok iyi bilmelidir.”

‘Silahla tehdit ediyorlar’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli’de toplu açılış törenlerine katıldı.Burada yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, “’Yeni sistemde her yere siyaset girecek’ diye tutturmuş. Valiler, kaymakamlar, imamlar ‘evet’ için çalışıyormuş. Bunların bu ifadelerinin hepsi, valilere, kaymakamlara, müezzinlerimize hakarettir. Bu sana yakışır. Çünkü sen şu anda Kandil’de ‘hayır’ diyenlerle berabersin. Onlar şu anda silah tehdidi ile hayır dedirtmenin peşinde. ‘Adliyeye siyaset girecek’ diyorsun. Hakimlerimize ve savcılarımıza hakaret ediyorsun. Kışlaya siyaset gireceğini söylüyorsun. Türk Silahlı Kuvvetlerimizi zan altına sokuyorsun. Bu ülkede camiye siyaset gireceğini söylemek de ayrı bir hakaret” dedi.
Erdoğan, “Diyor ki ‘bir kişi meclisi seçme götürebilir’. Yalan. Meclis ve cumhurbaşkanı arasında kriz çıkıp ülke tıkanıklık yaşamasın diye, emniyet subapı olarak her iki organın seçiminin birlikte yapılması şartı getiriliyor. Yani ne cumhurbaşkanı kendini bir kenarda tutup meclisi fesh edebilir, ne de kendisini bir kenarda tutup cumhurbaşkanının düşürebilir” dedi.
İnsan utanır

Haberin Devamı

Erdoğan, seçilme yaşının 18’e düşürülmesine ilişkin “Mesele 18 yaşta değil, 18-25 yaş arasındaki milyonlarca gencimizden bahsediyoruz. Askerlik dediği hadise sadece erkekler içindir değil mi? Ama burada kızlar için böyle bir sorun zaten yok. Ayrıca askerliğini yapmamış milletvekili kaç tane çıkabilir? Diyelim ki 3 tane çıktı, 5 tane çıktı, hadi 10 tane çıktı. Mecliste yapılan vazife askerlikten daha mı az kıymetli? İnsan böyle bir konuyu mevzu etmeye utanır” dedi.