Teknoloji Vault 7 skandalıyla ilgili Apple'dan açıklama

Vault 7 skandalıyla ilgili Apple'dan açıklama

08.03.2017 - 10:44 | Son Güncellenme:

Binlerce değerli belgenin internet ortamında paylaşıldığı Vault 7 skandalıyla ilgili ilk açıklama Apple'dan geldi. Apple, Vault 7 ile ilgili şunları söyledi.

Vault 7 skandalıyla ilgili Appledan açıklama

Wikileaks yeniden sahnede, bu kez Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) gelmiş geçmiş en büyük ifşasına başlandı. Yayımlanan 8 bin 761 belgenin adı Vault 7. İnternet sitesinin sayfalarına taşıdığı belgelerde, CIA'in geliştirdiği yazılımlarla akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve internete bağlanan televizyonlara nasıl sızdığı anlatılıyor.

Haberin Devamı

Sızılan bilgisayar tipleri Windows, Android, iOS, OSX ve linux, ayrıca internet sağlayıcılar da CIA tarafından kullanılmış. Belgelere göre, Android işletim sistemini kullanan telefonlardan ses ve mesaj trafiği toplanıyor. Popüler iletişim platformları Signal, WhatsApp ve Telegram da yine sızılan yerler arasında yer alıyor.

İnternete bağlı olan tüm cihazların dinlenebildiğini ortaya koyan Vault 7 olayı ile ilgili Apple'ın açıklamaları şu şekilde:

"Apple olarak, müşterilerimizin gizliliğini ve güvenliğini korumakta kararlı bir şekilde çalışıyoruz. iPhone'da yer alan teknoloji, tüketicilerin kullanımına sunulan en iyi veri güvenliğini sağlıyor ve bunu böyle devam ettirmeye çalışıyoruz. Ürünlerimiz ve yazılımlarımız, güvenlik güncelleştirmelerini müşterilerimizin hizmetine hemen sunmak için tasarlanmıştır ve yaklaşık yüzde 80'i işletim sistemimizin en son sürümünü kullanmaktadır. İlk analizimiz, sızdırılan sorunların birçoğunun iOS 10.2 sürümünde zaten düzeltildi. Ancak yine de tespit edilen tüm açıkları hızla ele almaya devam edeceğiz. Müşterileri her zaman en son güvenlik güncelleştirmelerine sahip olduklarından emin olmak için en son iOS güncellemelerini indirmelerini öneririz."