Ege Vazgeçmek yok

Vazgeçmek yok

12.01.2018 - 01:53 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig’in ilk yarısını 23 puanla Play Off hattının dışında tamamlayan Balıkesirspor’da Teknik Heyette kan değişimine gidildi. Giray Bulak’a emanet edilen kırmızı beyazlı ekip ligin ikinci yarısında inançlı, dirençli futboluyla hedefe ulaşacaktır

Vazgeçmek yok

Balıkesir Baltok’un TFF 1. Lig’deki ilk yarı performansının değerlerlendirmesini yapar mısınız?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Balıkesirspor ilk yarıyı 23 puanla Play Off yarışının dışında tamamladı. Devre arasında kendisine inandığım ve güvendiğim Giray Bulak Hoca göreve başladı. En önemlisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun, Balıkesirspor için ‘Her zaman yanınızdayım’ ifadesi takım adına umut vericidir. Balıkesirspor’da oyuncu grubuna baktığımızda tek başlarına çok yetenekli ve etkililer. Oyuncuların ilk yarı boyunca dalgalı, inişli çıkışlı bir performansları vardı. Devamlılıkları yoktu. Rakibini zorlamıyorlardı (Son Manisaspor maçında olduğu gibi) Sizde iyi niyetli ve yetenekli oyuncular olabilir. Ancak maç sahada kazanılır. İşte ilk yarının sonucunda gelinen nokta. Balıkesirspor’un elindeki yetenekli oyuncularla puan sıralamasındaki yeri hiç de örtüşmüyor.

Haberin Devamı

Yoklukları hissedildi

Bülent Buda: İlk yarının bitiminde sıralamadaki yeri, oyuncu kalitesiyle örtüşmüyor. Bu kalitedeki bir kadronun özellikle kendi sahasındaki puan kayıpları kabul edilebilir değil. Lige iyi başlayıp ilerleyen haftalarda form düşüklüğü gösteren oyuncular oldu. Buna ek olarak Okan ile Burak’ın kadro dışı kalması takım bütünlüğünü derinden etkiledi. Oysa takıma baktığımızda Otoo, Abdülkadir, Aissati, Bülent, Vukovic birinci sınıf futbolcular. Son söz olarak Balıkesirspor’un ilk yarıyı en azından ilk altı içinde bitirmesi gerekiyordu.

Sizce Balıkesir Baltok’un takviye yapması gerekli midir? Eğer gerekiyorsa bu takviyeler hangi bölgelere yapılmalıdır?

Fatih Tanfer: Balıkesirspor oyuncularının yapısını ve gücünü yakınen biliyoruz. Birde bunlara Burak ve Okan’da eklendi. İsim bazında bu kadro hakikaten güçlü ve heyecan veriyor. Giray Hoca’nın elinin değmesinin takımı pozitif yönde etkileyeceğini umuyorum. Takımda öncelikle istikrar ve ilk altı hedefine ulaşılmak isteniyorsa içte-dışta seri puan ve puanlar alınması şarttır.

Bülent Buda: Mevcut kadro korunsun. Fiziksel ve zihinsel olarak amaca odaklansınlar. Bu takımın eksiği yok, fazlası var. Özellikle kendi alanında yenemeyeceği takım yok. Deplasmanlarda da puan toplama karakteri yüksek. Gole odaklanmış, en az beş futbolcu sayarım Balıkesir’de. İkinci yarıda daha sıkı rakiplerini çökerten bir Balıkesir izleyeceğiz umudum budur.

Haberin Devamı

Sizin Balıkesirspor Baltok için ikinci yarı beklentiniz nelerdir?

Fatih Tanfer: Balıkesirspor futbolcuları öncelikle kendilerinin gücünün farkına varmalılar. Çok yetenekli oyuncular var. TFF 1. Ligi’ndeki takımlara sorun, her takım Balıkesirspor’dan en az 3 oyuncuyu kadrosuna dahil etmek ister. Ancak nedense bunun farkına varamıyorlar. Devamlılık yok. Dirençleri çabuk kırılıyor ve oyundan kopuyorlar. Bunların Giray Hoca ile düzeltileceğine ve performansın artacağına inanıyorum. Ayrıca desteğini hiç esirgemeyen taraftarda ikinci yarıda tribünlerde Fair Play ruhuna uygun olarak desteklerini artırmalıdır. Balıkesirspor belki direkt çıkamaz ama ilk altıya kalırsa şansı en yüksek takımlardan biridir. Bu hayal değil gerçektir.

Bülent Buda: Önce Giray Bulak’a uzun aradan sonra Ege’ye hoşgeldin hocam diyelim. Elinde iyi bir malzeme var. O kaliteye kendi birikimlerini yeterince aktarsın, Balıkesir en az Play Off oynar. Bundan yana hiç kuşkumuz yok. Kolay gelsin...