Gündem Veda töreninde vefasızlık

Veda töreninde vefasızlık

22.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının usta isimlerinden Bülent Kayabaş son yolcuğuna uğurlandı. Veda töreninde salonun yarıdan fazlası boş kaldı...

Veda töreninde vefasızlık

Uzun yıllar mücadele ettiği kolorektal kanser hastalığına bağlı olarak gelişen çoklu organ yetmezliği sebebiyle geçen çarşamba sabahı vefat eden Bülent Kayabaş (72) için dün ilk tören Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapıldı. Veda törenine Kayabaş’ın eşi Selma Kepekli Kayabaş, oğlu Ümit Kayabaş ve eski eşi Nur Sürer’in yanı sıra Ali Poyrazoğlu, Selçuk Yöntem, Rutkay Aziz, Süha Uygur, Doğa Rutkay, Levent Ülgen, Şebnem Özinal ve Güler Ökten gibi sanatçılar katıldı. Yaklaşık bir saat süren anma töreninde salonun yarısında fazlası boş kalırken sanatçıya yapılan vefasızlık dikkatlerden kaçmadı. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapılan törenin ardından Kayabaş’ın cenazesi Teşvikiye Camii’ne getirildi. Kayabaş burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Gözyaşları sel oldu

Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde başta Bülent Kayabaş’ın eşi Selma Kepekli Kayabaş, oğlu Ümit Kayabaş ve eski eşi Nur Sürer’in yanı sıra Ali Poyrazoğlu, İlyas Salman, Ali Uyandıran, Oya Başar, Aydemir Akbaş, Selçuk Yöntem, Rutkay Aziz, Doğa Rutkay, Menderes Sağmancılar, Sermiyan Midyat, Tarık Ünlüoğlu ve Engin Çağlar olmak üzere çok sayıda sanatçı dostu katıldı.

Cenaze töreni öncesinde dostu Bülent Kayabaş hakkında duygularını ifade eden Aydemir Akbaş, “Bülent nitelikli komedi yapan yegâne adamlardan biriydi. Değerini bilemedik. Can dostumu kaybettik” dedi.

İlyas Salman ise, “Yeşilçam’dan bir çınarı ve bir dostumu kaybetmenin derin üzüntüsü içerendeyim. Bülent çok vefalı bir insandı” cümleleriyle duygularını ifade etti.

Cenaze namazının ardından Kayabaş, Feriköy Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı

‘Güldürü ustasıydı’

Rutkay Aziz ise, “Çok sevdiğim bir dostumu kaybetmenin derin acısını yaşıyorum. Bülent’in hep bir hayali vardı, hastalığını yenip Akyarlar’a gitmekti ama nasip olmadı. Önce Tarık Akan’ı sonra da Bülent’i uğurluyoruz. Çok önemli bir güldürü ustasıydı. Bülent her yönüyle karakterli bir insandı. Işıklar içinde uyusun” diye konuştu.

Gündüz kemoterapi gece sahne alıyordu

Anmada en son söz alan Ali Poyrazoğlu, “Bülent hastalığını öğrendiğinde ilk olarak beni arayıp çabuk hastaneye gelmem gerektiğini söyledi. Bunu gizlemek istediğini söyledi ben de gizleme dediğim halde saklamayı tercih etti. Gündüzleri kemoterapi görüp geceleri de sahneye çıkıyordu. Bülent, çağın değişiminin farkında olan, aydın bir insandı. Değeri sonradan anlaşılacaktır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Onu sevmeye devam edeceğim’

55 yıllık sanat kariyeri boyunca 190’dan fazla sinema ve dizi filminde rol alarak adını geniş çevrelere duyurmayı başaran Bülent Kayabaş’ın oğlu Ümit Kayabaş “Babam benim yol göstericimdi. Türk sineması pırlanta gibi bir kalbi olan cevherini kaybetti” diyerek duygularını ifade etti.

Eski eşi Nur Sürer ise, “Biz Bülent’le 40 yıl boyunca birbirimizi sevdik. Hala da onu sevmeye devam edeceğim. İyi bir oyuncu olmasının yanı sıra çok iyi bir babaydı” dedi.