Uşak VEDAT ALTAY; “UOSB YENİ YATIRIMLARLA GÜÇLENİYOR”

VEDAT ALTAY; “UOSB YENİ YATIRIMLARLA GÜÇLENİYOR”

28.01.2015 - 22:39 | Son Güncellenme:

.

VEDAT ALTAY; “UOSB YENİ YATIRIMLARLA GÜÇLENİYOR”

Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin 24 yıldır Bölge Müdürlüğünde görevini başarıyla yerine getiren Elektrik Mühendisi Vedat Altay mesleğinin duayenleri arasında yer edindi.
Bölge Müdürlüğü görevinin yanı sıra bölgeye yatırım çekmek için çaba harcayan duayen yönetici başarısının sırrını ve UOSB’deki projeleri anlattı. “Başarılı olmanın en önemli şartı yaptığınız işi sevmek ve benimsemek. Evinizden çok iş yerinizde vakit geçiriyorsanız diğer bir şartı da yerine getirmişsinizdir. Bu işe gönül vermelisiniz, önce ben değil önce kurum diyebilmelisiniz. Yaptığımız faaliyetler hem il, hem de ulusal ekonomiye destek olarak etki etmekte. Bu bilinçle çalışmak ve çok ciddi bir araştırmacı olmanız gerekiyor. OSB’lerin çatı kuruluşu olan OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyon üyesi olarak, tüm faydalı çalışmaları, başka OSB’lerdeki yenilikleri öğrenip UOSB’de uygulamaların önünü açıyoruz. Paylaşılan bilgi çoğalır ve topluma yarar sağlayabilir. Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlar hem şehir, hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağladı.
UOSB için büyük önem arz eden ve diğer OSB’lere örnek oluşturan, UOSB Uzundere ve Kocadere göletleri projesi inşaatları başladı ve hızla devam etmekte. Bu proje tamamlandığında yılda 6.000.000 m3 su elde edilecek. Proje hem Uşak Organize Sanayi Bölgesine hem de çevreye büyük katkılar sağlayacaktır. Uşak Organize Sanayi Bölgesi altyapısını tamamlamış, sanayicisine en iyi hizmeti sunmayı kendine amaç edinmiş ve Türkiye’nin Yükselen Yıldızı olma hedefi ile yoluna emin adımlarla ilerleyen bir bölge olmuştur. UOSB için bir diğer önemli yatırımımız ise UOSB Finans ve Ticaret merkezi projesi. Bu projemizi 2014 yılı içerisinde bitirerek 2 banka şubesi ve 15 iş yerinin olduğu merkezi sanayicilerimizin hizmetine açtık. Finans ve ticaret merkezimize bir banka şubesinin daha açılması için çalışmalarımız devam etmekte. Uşak Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak tek durak ofis mantığı ile sanayicilerimize sunduğumuz hizmet kalitesini arttırmak için idari binamız yenilendi. Yenilenen binamızda 250 kişilik konferans salonu, 50 kişilik toplantı odası, yeni hizmet ofisleri bulunuyor. Yeni binamız tüm sanayicilerimiz, sivil toplum kuruluşları ve kamunun hizmetine açıktır. UOSB sanayicilerinin her türlü bürokratik ihtiyaçlarının anında giderilebilmesi için bölge müdürlüğümüze NOTER, SGK, İŞKUR, ZAFER KALKINMA, ABİGEM hizmet ofislerinin açılması planlanmakta. Bunun yanında 2014 yılında sanayicilerimizin kullanımına sunduğumuz önemli projelerimizden birisi de Uzaktan Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS). OSOS ile sanayicilerimiz elektrik aktif-reaktif tüketim raporlamaları dahil tüketimlerini anlık izlemekte, maliyet hesabını anlık yapabilmekte olup, sistem sanayicilerimize büyük kolaylıklar sağlamıştır. Doğalgaz tüketimleri de anlık online okunmakta olup, sanayicilerimizin tüm verileri anında izlenmektedir. Su kullanımı ve arıtma tesisi ile ilgili online okuma, izleme ve faturalandırma çalışmalarımızda devam etmektedir.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’de bulunan 289 OSB sıralamasında Elektrik, su, doğalgaz tüketiminde 12. Sırada, firma sayısı olarak 15. Sırada, alan büyüklüğü bakımından 29. Sırada, istihdam bakımından 26. Sırada, istihdam başına düşen sanayi alanı açısından 19. Sırada, istihdam başına düşen enerji tüketimi açısından 4. Büyük OSB durumundadır.
%99 doluluk oranına ulaşmış olan Uşak OSB, 2010 yılından 2014 yılına kadar elektrikte %37,9, doğalgazda %16,8, su da %61,7 istihdamda %33,5, arsa değerlerinde ise %400 lere varan artışlar sağlamıştır. Mevcut bölgemizde 1 adet boş parsel bulunmakta. 3. Bölge çalışmalarımız başlamış olup, yeni arsa talepleri bu bölgede değerlendirilecektir. 3. Bölgemiz açıldığında 644 hektar olan Uşak Organize Sanayi Bölgesi 840 hektar alana sahip olacaktır. Bölgemizde kesintisiz enerjiyle kesintisiz büyüme sağlamak istiyoruz. İki adet ortak sağlık ve güvenlik birimi ile sanayicilerimize iş sağlığı ve güvenliği alanında hizmetler yerinde verilmektedir.
Üniversite sanayi işbirliğine yönelik projeler teknopark ve teknoloji merkezlerinin kurulmasına yönelik proje çalışmalarımız devam etmektedir.
Kalkınma ajansının illerin sektörel bazda kümelenme çalışmalarında öncülük yapması gerekmektedir. Kümelenme potansiyeli olan sektörler tespit edilip sektörel, ulusal ve uluslararası işbirliği ağlarının oluşturulması ve çeşitli araçlarla yatırım odaklı olarak desteklenmesi gerekmektedir. Her ilin kendi dinamikleri olduğu gibi her OSB kendi dinamiklerini taşımaktadır. Desteklerin bu dinamikler doğrultusunda hazırlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesi gerekmektedir.
2023 hedefi doğrultusunda yeni nesil OSB’ler gündeme gelmelidir, Meksika örneğinde olduğu gibi devlet OSB’lerin altyapısını ve fabrika binalarını oluşturarak, yatırımcılara uzun vadeli kiraya verecek, sanayicilerimiz ise sermayelerini, yatırımlarını ileri teknoloji makinalara ve üretime yapmaları sağlanmalıdır.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi dışarıdan bakıldığında Uşak’ın vitrini, Dünyaya açılan bir yüzü olmuştur. Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulumuz Uşak OSB’yi Türkiye’nin Yükselen Yıldızı yapmak için çalışmaya ve projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bizler de tüm çalışanlarımız ile birlikte Yönetim Kurulumuzdan aldığımız güç ile sanayicilerimize en iyi, en kaliteli hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Yapılan yatırımlar istihdama, istihdam ekonomik güce, ekonomik güç hem şehrimizin hem de Ülkemizin kazancına dönüşüyor. Bizler Uşak OSB’yi Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinde bir tanesi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”