Vedat Milor'un balık anketi menemen kadar çekişmeli geçmedi

Yemek yazılarıyla da ülkenin popüler isimlerinden birine dönüşülebileceğini hepimize gösteren Vedat Milor, Twitter'ın nasıl kullanılması gerektiğini öğretircesine bir anketle karşımıza çıktı: Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı? Buyrun sohbete!
 

Vedat Milor'un balık anketi menemen kadar çekişmeli geçmedi

İlham verici bir profil

İlham verici bir profil

Vedat Milor, Türkiye'den çıkan benzersiz profillerden yalnızca biri. Yemek kültürü, dünya mutfağı ve Türk mutfağı hakkındaki birikimi tartışılmaz. Onu farklı yapan, bu bilgi birikimle de Türkiye'de popüler bir isme dönüşülebileceğini göstermesi...

Konu yemek olduğunda, fikri alınan önemli bir isim. Onun "yeme" dediği ekmek yenmez, "içme" dediği suda yüzülmez. Bu kendine has konumu, zaman içinde sabitleşti ve şimdilerde sosyal medyanın en çok üzerine konuşulan içeriklerini tek başına ürettiğini görüyoruz. 

Televizyon, gazete ve sosyal medya

Televizyon, gazete ve sosyal medya

Vedat Bey, bu popülerliğe usul usul erişti. Kendisinin amacı popüler olmaktan ziyade bilgilerini paylaşmaktı, bir şekilde iş bilgilerini paylaşabileceği çok fazla insanın karşısına çıkmaya kadar götürdü onu.

Gazete yazıları ve çok izlenen televizyon programından sonra Vedat Milor, sosyal medyada da karşılığını buldu ve özellikle Twitter hesabını açışıyla birlikte daha da çok konuşulur oldu. 

Sosyal medya hem kendisine yepyeni hareket imkanları sağladı hem de işin açıkçası daha çok konuşulacak işler yapmasını sağladı. Şu menemen tartışmasını hatırlıyor musunuz? 
 

Geçen seneki menemen tartışması

Geçen seneki menemen tartışması

Twitter'da zaman zaman popüler olan ve herkesin fikrini belirttiği sorular vardır. Öznel yargıların nesnelmiş gibi servis edildiği, "Bu böyledir, aksini söyleyen de şöyledir!" gibi ifadelerin sıkça kullanıldığı bir platformdan bahsediyoruz.

Platformun en çok tartışılan konularından biri de menemenin soğanlı mı soğansız mı yenmesi gerektiğidir.

Tıpkı ilk buluşmada hesabı kimin ödeyeceği gibi sık sık tırmanan bir gerilimdir menemenin nasıl yapılması gerektiği...

Tartışmaya son noktayı koyan isim, haliyle Vedat Milor oldu. O bu konuya el attığından beri Twitter'da menemen tartışması yaşanmıyor.
 

Vedat Milor takipçilerine sordu

Vedat Milor takipçilerine sordu

Vedat Milor, geçtiğimiz sene Ağustos ayında, Türk mutfağıyla ilgili en çok ihtilafa düşülen konulardan birini Twitter hesabında anket haline getirmiş ve takipçilerinin görüşünü almıştı: Menemen, soğanlı mı yenir soğansız mı?
 

Soğanlı menemen (nasıl olduysa) kazanmıştı

Soğanlı menemen (nasıl olduysa) kazanmıştı

Ankette gerçekten inanılması güç bir katılım görülmüştü. 437 bin 657 kişi, bu konuyla ilgili fikrini belirtmişti. 

Yüzde 51 ile soğanlı menemen kazansa da aslında epey çekişmeli geçmişti mücadele. Bu soru gündemi uzunca bir süre meşgul etmişti. 
 

Bizde soru bitmez

Bizde soru bitmez

Fakat işte Vedat Milor'un tahmin edemediği bir şey vardı, Türk mutfağında soruların bitmeyeceği...

Zira biz, yemeğe aşırı düşkün bir milletiz ve bizde yemekle ilgili tartışmaların sonu yok. Haliyle, Vedat Milor'a da soru yağıyor.
 

Yine takipçilerine sordu

Yine takipçilerine sordu

Sosyal medyadaki etkileşimleri ziyadesiyle dikkatli bir şekilde takip eden Vedat Milor, geçen sene yaptığı menemen anketinden sonra kendisine en çok gelen soruyu yine takipçilerine sormayı tercih etmiş: Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı?

Twitter kullanıcılarının aradığı ortam, bu sefer de bu soruyla oluştu.
 

Müthiş katılım, açık ara

Müthiş katılım, açık ara

Ben bu yazıyı yazdığım sıralarda, ankete katılım 400 bin kişiyi aşmıştı. Henüz 14 saattir devam eden anket, 10 saat kadar devam edecek. 

Şu ana kadar gelen cevaplar arasında, "balığa limon sıkılır" diyenlerin oranı yüzde 69.

Bu sefer açık ara bir galibiyet geliyor gibi... Fakat ben yine kaybeden taraftayım.

Menemen nasıl soğanlı, balık nasıl limonla yahu? 

Vedat Bey ne düşünüyor?

Vedat Bey ne düşünüyor?

Peki, Vedat Milor ne düşünüyor? 

Geçtiğimiz sene yaptığı menemen anketinin sonucunda, kendisi de menemeni soğanlı tercih ettiğini açıklamıştı. Kalbimi bir kez kıran Vedat Bey, bu sefer de "Balık limonla yenir" diyecek mi acaba?

Hiç değilse belli balık cinslerini hariç tutmasını bekliyorum. Lütfen Vedat Bey, minik kalbimi bir kez daha kırmayın. 
 

Yemek bizde ata sporu!

Yemek bizde ata sporu!

İş yemek olunca, muhtemelen bizim kadar çok konuşan millet bulmak zordur.

Vedat Bey yaptığı bu anketlerle de işleri keyifli bir şekilde kızıştırmaya devam ediyor.

Ben şimdiden önümüzdeki senenin sorusunu iple çekmeye başladım...

Bu arada, menemen soğansız ve balık limonsuz dostlar. Lütfen üzmeyin beni.

andac.uzel@demirorenmedya.com

Bu makaleye ifade bırak