Siyaset Vefa borcu ömür boyu devam eder

Vefa borcu ömür boyu devam eder

13.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Ayrışmayı, kutuplaşmayı ortadan kaldıracağız” diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başbakan Yıldırım, Erdoğan’a kurulan komplolara karşı durmanın da vefa olduğunu belirtti

Vefa borcu ömür boyu devam eder

Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla Şifa Mahallesi’nde bir ailenin iftar sofrasına konuk olduktan sonra, AK Parti Tuzla Teşkilatı’nın Ay Yıldız Tesisleri’ndeki iftar programına katıldı. AK Parti kurucularından biri olarak siyasette gözünü açtığı yerin Tuzla olduğunu söyleyen Yıldırım, “Onun için Tuzla’nın benim zihnimde çok özel bir yeri var” dedi. “Bizim dostluğumuz iyidir ama bizim düşmanlığımızdan da bize düşmanlık yapanlar da bir sefer değil, beş sefer düşünmeleri lazım” diyen Yıldırım, milletin çok badirelerden geçtiğini, belirterek, şunları kaydetti: “Çanakkale’yi mi dersin, Kurtuluş Savaşı’nı mı dersin, Sakarya Meydan Muharebesi’ni mi dersin, Sarıkamış’ı mı dersin, Kutül Amare’yi mi dersin. Hep destanlar yaza yaza geldik. Hesabı yanlış yapanlar, bunun bedelini mutlaka ödeyeceklerdir. Bu milleti bölmeye hiç kimsenin ama hiç kimsenin gücü yetmeyecek çünkü biz, kadim medeniyetin mensuplarıyız. Onun için artık terör belasını gündemimizden çıkarınca süratle doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi birbiriyle buluşturacağız. Ayrışmayı, kutuplaşmayı ortadan kaldıracağız. Gelecek için daha güzel günler için hep birlikte çalışacağız.”

Haberin Devamı

‘Avrupalılar anlamaz’

AK Parti Tuzla Teşkilatı’nın ilçe başkanını ve bütün teşkilat mensuplarını tebrik eden Yıldırım, “AK Parti’nin ne kadar büyük bir aile olduğunu bu iftar sofrasında bir kez daha gösterdiler. Vefa önemli bir şey. Vefa borcu, kredi kartıyla ödenmez. Vefa borcu, bir ömür boyu devam eder. Vefa demek, Gezi olayları’nda, 17-25 Aralık’ta Türkiye sevdalısı Tayyip Erdoğan’a kurulan komploya, tezgaha milyonlarla karşı koymak, ona sahip çıkmaktır. Vefa demek, geçmişinin gücünü geleceğe taşımak demektir” ifadesini kullandı. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın, Tuzla Belediyesi Ay Yıldız Tesisleri’ni yapmak için çok çaba sarf ettiğini dile getiren Yıldırım, “Ankara’ya gitti geldi, gitti geldi, başımın etini yedi. Ama güzel bir şey oldu değil mi? Tuzla’nın değerine değer kattı. Hızlı tren de buradan geçiyor. Gebze’den geçeceksiniz, Bursa’ya gideceksiniz yarım saatte ” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım, 3 milyon kardeşe kucak açıldığını ifade ederek, “Onları bağrımıza bastık. Az önce İl Başkanımız söyledi, 500 bine yakın Suriyeli mülteci kardeşimizi burada misafir ediyoruz, onlara ev sahipliği yapıyoruz. Bize yakışan bu. Biz böyle bir inançtan geliyoruz. Tabi ki yapacağız. Bunu Avrupalılar anlamaz, anlayamıyorlar. ‘Biz bu Türkleri anlayamıyoruz, niye bu kadar insanları kabul ediyorlar.’ Bırakalım da onlar o zulmün altında öldürülsün mü? Öldürmek bizim işimiz değil, bizim iyimiz yaşatmaktır. Hep yaşatmak için çalıştık, bundan sonra da yaşatmaya devam edeceğiz. Bayramınızı da şimdiden kutuluyorum” dedi.

Yıldırım “Canımızı yakan bu terör belasının hiçbir kutsalı yok. Ne ramazan ne oruç ne bayram diyor, günahsız insanları gözlerini kırpmadan, vicdanları sızlamadan öldürüyorlar. Genç polisimizi, askerimizi şehit ediyorlar. Bunlar milli değil, yerli değil. Bunların Türkiye, Türk Milleti gibi bir dertleri olmadığı gibi Kürt halkı için de dertleri yok” ifadelerini kullandı.