Herkese merhaba! Bugün, sizlerle birlikte, evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz bir vegan pasta yapacağız. İçerisine biraz pancar tozu da katacağız, bu renginin biraz daha kırmızıya yakın olmasını sağlayacak. Daha sonra, Hindistan cevizi kreması ile birlikte nefis bir krema hazırlayacağız. Rafine şeker kullanmadan hazırlayacağız. Vegan besleniyorsanız ya da çocuğunuza sağlıklı bir pasta hazırlamak istiyorsanız, bu tarifi deneyebilirsiniz. Gelin isterseniz, malzemelere bir bakalım…
 
Malzemeler
 
150 gr Hindistan cevizi unu,
150 gr glutensiz un,
1 yemek kaşığı kakao,
3 tatlı kaşığı pancar tozu,
4 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi şekeri,
400 ml Hindistan cevizi sütü,
1/2 limonun suyu,
1 çay kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu,
1/4 su bardağı Hindistan cevizi yağı,
1/4 su bardağı agave şurubu,
200 ml badem sütü,
2 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi sirkesi
 
Kreması için;
 
4 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri,
8 yemek kaşığı Hindistan cevizi sütü (konserve),
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Püf Noktaları
 
Kremasını hazırlarken, mutlaka konserve Hindistan cevizi sütü kullanmalısınız ve kullanacağınız süt, mutlaka bir gece önceden buzdolabında beklemiş olmalı. Aksi takdirde krema kıvam almayacaktır.
 
Nasıl Yapılır?
 
Sütü ve Hindistan cevizi sirkesini(1 yemek kaşığı) bir kapta karıştırın ve kenara ayırın.
Büyük bir kapta; Hindistan cevizi yağını, Hindistan cevizi sirkesini(1 yemek kaşığı), Hindistan cevizi ununu, glutensiz unu, hamur kabartma tozunu, karbonatı, kakaoyu ve pancar tozunu karıştırın.
Daha sonra, içerisine agave şurubunu da ekleyip tekrar karıştırın.
Yavaş yavaş sütü de ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Hazırladığınız harcı kelepçeli kalıplara alın ve elinizle bastırarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
 
Kreması Nasıl Hazırlanır?
 
Hindistan cevizi sütünün yoğun kısmını, Hindistan cevizi şekerini ve limon suyunu bir kapta karıştırın ve mikser yardımıyla çırpın.
 
Vegan Pasta Nasıl Hazırlanır?
 
Kek tabanlarından birini servis tabağına alın.
Hafif akışkan yapıdaki kremayı, ilk tabanın üzerine sürün.
Üzerine dondurulmuş frambuazlar dizin ve diğer kek tabanını oturtun.
Bir kat daha krema sürün ve yeniden frambuaz ile süsleyip dilimleyerek servis edin.