Siyaset Vekile 12 implant hakkı kesinleşti

Vekile 12 implant hakkı kesinleşti

12.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanlık Divanı, dün TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.

Vekile 12 implant hakkı kesinleşti

Yeni ve eski milletvekilleri ile yakınları dahil 11 bin 45 kişinin yararlandığı tedavi giderlerinin artırılması konusunda kritik karar alan Başkanlık Divanı, 8 olan implant (vidalı protez diş) hakkını 12’ye çıkardı. Son KHK ile milletvekillerinin yararlandığı hakkı elde eden Yargıtay ve Danıştay üyeleri ve bunların emeklileri de 12 implant yaptırabilecek. İmplant başı destek bin TL olarak belirlendi. İşitme cihazı ile gözlük camı ve çerçevesine ödenen fiyatlar da artırıldı. Gözlük çerçeve fiyatı 350 TL, gözlük bir çift cam fiyatı 200 TL, işitme cihazı her iki kulak için 6 bin TL, işitme cihazı tamir ücreti 250 TL olarak şekillendi.

Haberin Devamı

Otomatik artacak

Kabul edilen bir başka düzenlemeye göre sağlık harcamalarına ilişkin artışlar 2019 yılından itibaren TÜFE’ye endeksli olarak otomatik artacak. Son yayınlanan KHK ile Danıştay ile Yargıtay üyelerinin tedavi giderleri TBMM üyelerine endekslenince, artışlardan bu iki kurumun mesupları da yararlanacak.

Maaşlara iade kararı

Toplantıda, TBMM çalışmalarına devamsızlıkları nedeniyle milletvekillikleri düşürülen HDP’li eski milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk’ün maaşlarına ilişkin karar alındı. Her iki eski milletvekilinin de maaşlarının kesilmesine dair kararın uygulamaya girdiği tarihe kadar aldıkları 3 aylık kısmı geri ödemeleri kararlaştırıldı.

HDP’li Leyla Zana’nın devamsızlığı ile alamadığı maaşlarının da emanete alındığı, paranın TBMM’ye iade edilmesine ilişkin kararı yine TBMM Genel Kurulu’nun vermesi yönünde karara imza atıldı.

Haberin Devamı