Gündem Vekiller hastane yüzünden atıştı

Vekiller hastane yüzünden atıştı

21.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma’daki maden faciasının ardından Soma Devlet Hastanesi nedeniyle karşılıklı açıklamalar yaptı.

Vekiller hastane yüzünden atıştı

Akçay’ın, Soma’nın ihtiyacı olan devlet hastanesinin yapılmadığı açıklamalarına Yurttaş, “Soma’da kime sorarsa sorsun yeni hastaneyi gösterirler” karşılığı verdi.
‘Asla karşı çıkmadım’
Erkan Akçay, önceki gün Manisa’da “Soma Devlet Hastanesi’nde yanık ünitesi açılması için teklif verdim, Muzaffer Yurttaş karşı çıktı. Yurttaş’ın Soma ile ne kadar ilgisi var bilemiyorum. Ayrıca Soma’da yeni devlet hastanesi yapılmadı, mevcut hastaneye ek bina yapıldı.
Bu ek binada yanık ünitesi yok” açıklaması yaptı. Yurttaş ise Akçay’ı ‘yalan ve iftira atmak’la suçladı. Yurttaş, yaptığı açıklamada, “Soma Devlet Hastanesi için Yanık Ünitesi kurulmasına asla karşı çıkmadım. Soma’ya 49 bin metrekare 60 milyona mal olan 300 yataklı devlet hastanesi yapılmaktadır.
Hastanede yanık ünitesi de bulunmaktadır. Akçay’a kırmızı kurdeleli bir davetiye göndereceğim. Bu arada gidip görme fırsatı olursa Soma’da yaşayan 7’den 70’e kime sorarsa sorsun kendisine yeni yapılan hastanenin yolunu gösterecektir. İlçeye yapılan bu kadar büyük bir hizmeti görmezden gelmesi siyasi etiğe yakışmaz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Megafon ve skor iddiası

Özel, madenle ilgili bir başka eksikliği de şöyle anlattı: “Maden devralındığında duvarlarda megafon sistemi varmış. Bu sistem, hem tek düğmeyle kontrol kısmına ulaşmaya hem de her yeri kontrol eden bütün bilgilerin geldiği kontrol odasının bütün yerlerden anons yapmasını sağlıyor. İşçiler, ‘Her yerden duyulmasa da biri söyleyip duyuyordu’ diyor. İşçiler, bana, ‘Doğu Alman modeli bir cihazdı ve çok iyi çalışıyordu’ diyor. Sökülme nedeni maç skoru sorulmasıymış. İşçiler, ‘Yukarıda derbi varsa gidiyorduk kaç kaç oldu diye soruyorduk’ diyorlar. Komple sökülmüş ama yerleri duruyormuş. İşçiler, ‘O cihaz varken zaman zaman çok sıcak oldu, terliyoruz, nefes alamadık diyorduk. Ya da kontrol odasından metan yükseldi, çekilin deniliyordu’ bilgisini veriyor...”

Yazarlar