Gündem Veliefendi’nin milyon dolarlık bebekleri

Veliefendi’nin milyon dolarlık bebekleri

01.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2-3 Eylül’de düzenlenecek Longines Uluslararası Yarış Festivali için 29 at Veliefendi Hipodromu’nu getirdi. Milyon dolarlık atların bakımı için her detayla ilgileniliyor

Veliefendi’nin  milyon dolarlık bebekleri

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) öncülüğünde 2-3 Eylül’de düzenlenecek Longines Uluslararası Yarış Festivali için Manchester United’ın efsane teknik direktörü Sir Alex Ferguson’un ‘Chess Move’ isimli safkanının da bulunduğu 29 at İstanbul’a getirildi. Milyon dolarlık atlar için Veliefendi Hipodromu’nda adeta olağanüstü hal ilan edildi.

Haberin Devamı

Veliefendi’nin  milyon dolarlık bebekleri

Yurt dışından gelen atlarla 3 veteriner hekimin özel olarak ilgilenildiğini söyleyen TJK’da görevli veteriner hekim Mustafa Cem Timur, “Yarışlar için 29 at geldi. Yarışlar karma olacak. Atlar sadece bir yarışta koşabilecek. Biz 3 veteriner hekim yurt dışından gelen atlarla ilgileniyoruz. Şu anda dünyanın en değerli ve en iyi atlarından bazıları burada. Atlar Bulgaristan, Almanya, İngiltere, Fransa ve İrlanda’dan geldi. Yaklaşık olarak 7-8 saatlik bir yolculuk yaptılar. Uzun yolculuklara bu seviyedeki atlar alışkın oldukları için pek fazla sıkıntı yaşanmadı. Şeyh El Maktum’un atları da yarışlarda boy gösterecek. Ne bizim atlarımızdan ne de onların atlarından bir hastalık geçmemesi için özel olarak dikkat ediyoruz. Atların olduğu bölüme kesinlikle dışarıdan birinin girmesi yasak. Bu atlar için güvenlik önlemlerini de iki katına çıkardık. Buradaki atların yiyeceklerini kendi bakıcıları getiriyor. Biz burada atlara sadece damacana su veriyoruz. Özellikle yonca ve penetram dediğimiz at yemlerinin dışında vitamin ve gerektiğinde serum veriliyor. Yabancı atların seyisleri genellikle kadın. Atlar için duş çok önemli. Her idmandan sonra muhakkak atlara duş aldırıp dinlendirmeye bırakıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Veliefendi’nin  milyon dolarlık bebekleri

4 öğün yemek

4 yaşındaki ‘Arcanada’ isimli İngiliz atının bakıcısı Debbie Gallagher, uzun süredir bu işi yaptığını ancak bir süre önce bu işi bıraktığını söyleyerek; “Bu at için mesleğe geri döndüm. Atımıza günde 4 sefer yemek veriyoruz. Atımıza özel verdiğimiz besin yok. Daha önce tatil için de Türkiye’ye gelmiştim. Eşimle atımızı yarışa hazırlıyoruz. O çok iyi bir at ve yarışta başarılı olacağına inanıyoruz” dedi.

7 yarış koşulacak

Aralarında Manchester United’ın efsane teknik direktörü Sir Alex Ferguson’un ‘Chess Move’ isimli safkanı ve Şeyh El Maktum’un atlarının da boy göstereceği 7 yarış, 2-3 Eylül tarihlerinde Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenecek. Toplam 1 milyon 923 bin 125 euro ikramiyenin dağıtılacağı festivalde, Türk atları da yarışacak.