Gündem Venedik’in en güçlüsü Türkiye

Venedik’in en güçlüsü Türkiye

16.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Venedik Bienali 57. Uluslararası Sanat Sergisi’nde İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) koordinasyonunda gerçekleştirilen Türkiye Pavyonu, The New York Times tarafından bienalin en güçlü ulusal pavyonu olarak gösterildi.

Venedik’in en güçlüsü Türkiye

13 Mayıs’ta Venedik Bienali’nin ana mekânlarından Arsenale’de kapılarını açan Türkiye Pavyonu’nda Cevdet Erek, ‘Çın’ adlı işiyle yer alıyor.

Haberin Devamı

The New York Times’ta pazar günü yayımlanan Jason Farago imzalı haberde, Venedik Bienali’nde Almanya Pavyonu’nun Altın Aslan Ödülü’nü almasına rağmen en güçlü ulusal pavyonun Türkiye Pavyonu olduğuna yer veriliyor. Farago, Erek’in “Açık tribünleri, tel örgü panelleri ve spot lambaları bir araya getirerek etkileyici bir enstalasyon yaratmış” derken enstalasyonu konser salonu olarak kullanılan bir hapishane avlusuna benzetiyor.

26 Kasım’a kadar devam edecek Venedik Bienali, 57. Uluslararası Sanat Sergisi’nde Christine Macel’in küratörlüğünde Arsenale ve Giardini’deki “Viva Arte Viva”nın yanı sıra, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 85 ülkenin sergisi yer alıyor.