Dünya Venezuela ABD fabrikasına el koydu

Venezuela ABD fabrikasına el koydu

12.07.2016 - 15:18 | Son Güncellenme:

Caracas yönetimi, ülkedeki ekonomik kriz ve ham madde sıkıntısı yüzünden üretime ara veren Amerikalı Kimberly-Clark şirketinin bir fabrikasına el koydu. Hükümet, kişisel bakım malzemeleri üreten şirketi kamulaştırdığını açıkladı.

Venezuela ABD fabrikasına el koydu

Venezuela hükümeti, ekonomik darboğaz nedeniyle üretim faaliyetlerini durduran ABD menşeli Kimberly-Clark şirketine ait fabrikaya el konulduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Çalışma Bakanı Oswaldo Vera, Aragua eyaletine bağlı Maracay kentindeki fabrikanın kapatıldığını söyledi. Yaklaşık bin işçi tarafından işgal edilen fabrikayı ziyaret eden Vera, tesisin işçiler tarafından yeniden açıldığını, makinelerin yeniden çalışmaya başladığını bildirdi.

Merkezi ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Irving'te bulunan ve kağıt mendille bebek bezi gibi hijyen maddeleri üreten Kimberly-Clark şirketi ise, ham madde bulmakta güçlük çektikleri gerekçesiyle üretimi askıya almıştı.

Kapatma işleminin yasalara uygun olarak yapıldığını savunan şirket, yaptığı açıklamada "Kimberly-Clark fabrikasına el koyması durumunda işçilerin güvenliği, demirbaşlar ve makinelerden Venezuela hükümeti sorumlu olacaktır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Daha önce de aralarında General Mills ve Procter&Gamble'ın bulunduğu bazı yabancı şirketler, ekonomik kriz nedeniyle ülkedeki üretimlerini durdurma ya da yavaşlatma kararı almıştı.

Maduro köpürdü

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, fabrikayı kapatma kararına sert tepki gösterdiği Kimberly-Clark şirketinin Venezuela ekonomisini çökertmeyi amaçlayan uluslararası komplonun bir parçası olmakla suçladı.

Venezuela'ya karşı ekonomik savaş açıldığını ileri süren Maduro, hükümetin fabrikadaki işçilere kamu fonu desteği sağlayacağını belirtti.

Özellikle gıda ve temizlik maddelerine ulaşmanın güçleştiği ülkede, büyük bir kıtlık yaşanıyor. Son olarak Kolombiya sınırının açılmasıyla binlerce Venezuelalı marketlere hücum edip rafları boşaltmıştı.