Gündem Ver doları al döneri!

Ver doları al döneri!

07.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Dövizlerinizi bozdurun’ çağrısına ülke genelinde birçok esnaf ve vatandaş destek verdi. 1 dolar bozdurana bedava tavuk döner ve ayran vererek kampanyaya katkı sağlayan da var, okul harçlığını TL’ye çeviren de...

Ver doları al döneri

Dövizdeki aşırı yükselişi engellemek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları, avrosu olanlar; diyorum ki bu paraları altına ve Türk Lirası’na yatırın” çağrısını yapması vatandaşları ve esnafı harekete geçirdi. Dönercisinden fırıncısına, berberinden çiğköftecisine kadar birçok esnafın destek verdiği kampanyaya İstanbul’da ilgi oldukça yüksek.

Haberin Devamı

Ver doları al döneri

Dövizlerin bozulması yönündeki çağrılara kayıtsız kalmayan Alibeyköy’deki bir fırın sahibi, dükkanının camına “Kardeşçe yaşadığımız ülkemizin güzel insanları 250 Dolar Euro bozdurup, makbuz gösteren herkese ekmek Kuk Çırçır Fırın’dan bedava” yazısını astı. Yaklaşık bir hafta önce kampanyaya destek vermeye başladığını belirten fırın sahibi Gökhan Kuk, “Şimdiye kadar 3 bin kişiye ekmek dağıttık” dedi.

Saç ve sakal tıraşı

Çiğköfteci Bülent Baydeniz de kampanyaya destek veren esnaflardan biri. “Esnaf olarak Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek böyle bir kampanyanın içine girdik” diyen Baydeniz, “Makbuzunu gösteren 8 vatandaşımıza dürümünü verdik. Bu kampanya sayesinde doların düşeceğine inanıyoruz” diye konuştu. Berber Cemil Şen de kampanyaya destek verdiğini belirterek, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bizde devletimize destek olabilmek için bu kampanyaya giriştik. 250 dolar dolar bozdurup makbuzunu gösteren vatandaşlarımıza ücretsiz olarak saç ve sakal tıraşı yapıyoruz. Şimdiye kadar hiç kimse makbuz getirip tıraş olmak istemedi” diye konuştu. Tavuk döner satan bir işletme sahibi de camına “1 dolar bozduran herkese döner ve ayran bedava” yazısını astı.

Haberin Devamı

15 liralık taşıma

Döviz bozduranlara ücretsiz veya indirimli ürün veren ya da çeşitli hediyeler dağıtan esnafa, taksiciler de katıldı.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) öncülüğünde, Beykoz Paşabahçe Taksi Durağı’nda başlatılan kampanyayla, 1000 dolar bozdurup makbuzunu gösterenler 15 liraya kadar ücretsiz yolculuk edebilecek. İTEO Başkanı Yahya Uğur, “Şu an söz konusu olan ülkemizin ekonomik durumu. Hükümetimiz ve milletimiz için biz de elimizden geleni yapmaya hazırız. Duyarlı vatandaşlarımızca yakılan meşaleye, biz de destek oluyoruz” dedi.