Ankara "Verdiğimiz Sözleri Tuttuk"

"Verdiğimiz Sözleri Tuttuk"

25.04.2018 - 14:24 | Son Güncellenme:

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen: "4 yıl önce CHP adayı olarak dolaştığımız 124 mahallede verdiğimiz tüm sözleri tuttuk. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereğince kamu yararı için çalıştık"

Verdiğimiz Sözleri Tuttuk

ANKARA (AA) - Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "4 yıl önce CHP adayı olarak dolaştığımız 124 mahallede verdiğimiz tüm sözleri tuttuk. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereğince kamu yararı için çalıştık." dedi.

Haberin Devamı

Taşdelen, Çankaya Belediyesinde düzenlediği basın toplantısıyla görevde bulunduğu süre içinde yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Yönetime geldiklerinden bu yana Çankaya Belediyesi tarihinin en büyük yatırım programlarını hayata geçirdiklerini belirten Taşdelen, "Yüz güldüren 100 Rekor sloganı ile hizmet süremiz boyunca kalp kırmadan rekor kırdık, 4 yıl önce CHP adayı olarak dolaştığımız 124 mahallede verdiğimiz tüm sözleri tuttuk. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereğince kamu yararı için çalıştık." diye konuştu.

Hizmet programlarını, "Çankaya'nın imar ve kültürel açıdan geliştirilmesi", "sağlık ve ulaşım hizmetleri" ile "sosyal belediyecilik" şeklinde 3 ana program altında topladıklarını belirten Taşdelen, imar alanında betonlaşma yerine halka hitap eden yeşil alanların oluşturulmasına öncelik verdiklerini kaydetti. Bu kapsamda ilçede bulunan 96 eski parkın yenilendiğini ve 54 yeni parkın daha Çankaya'ya kazandırıldığını işaret eden Taşdelen, 480 bin metrekarelik yeşil alanın Çankaya halkının hizmetinde olduğunu belirterek, mayıs ayında açılacak Zafer Parkı'nın ise Çankaya'nın en büyük parkı olarak hizmete gireceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Müzik eğitiminden dikişe kadar geniş bir yelpazede ücretsiz kursların verildiği Çankaya Evleri ile büyük bir ihtiyacı karşıladıklarını vurgulayan Taşdelen, "13 yeni Çankaya Evi ile 26 bin Çankayalının yararlandığı mekanlarda emekliler için baharevi, çocuklar için oyun odaları, gençler için kütüphaneler bulunuyor. Yıldız'da açacağımız Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde de bin kişilik yemek ve 350 kişilik nikah salonunun yanı sıra bir Çankaya Evi daha olacak." dedi.

Buz pateni, yüzme havuzu yapımı gibi ilklere imza attıklarını anlatan Taşdelen, "Pazar yerlerini de kent meydanlarına çeviriyoruz. 28 Nisan'da Edip Akbayram konseriyle açacağımız Esat Pazar Yeri ve Özgürlük Meydanı'nın alt kısmı pazar yeri, üst kısmı dinlenme, yürüme, spor yapma, oyun oynama gibi faaliyetlerin yapılabileceği alan olacak." bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Halka dokunan ve iç içe bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini ifade eden Taşdelen, belediye binasının girişine kurdukları "Hoş Geldiniz Masası" ile 3 yılda 480 bin vatandaşın iş ve işlemlerini ortalama 4 dakikada hallettiklerini, ayrıca kurdukları iftar çadırları ile geçen yıl 585 bin vatandaşı misafir ettiklerini, bu sene ramazanda bu sayıyı yükseltmeyi planladıklarını söyledi.

Sosyal belediyecilik anlayışları doğrultusunda vatandaşa dokunan işlere imza attıklarını ifade eden Taşdelen, şunları söyledi:

"181 okulun ve 90 caminin tadilatını yaptık. 80 yeni muhtarlık, 90 taksi durağı yaptık. Özellikle maddi olanakları kısıtlı 20 bin vatandaşımızı kültür gezilerine götürdük. Ailelere Halk Kart ile 300 liralık alışveriş ya da nakit çekme olanağı sağlarken, Sağlık Kart ile vatandaşların 50'ye yakın özel hastaneden indirim almasını sağladık."

Bu hizmetleri borçlanmadan ve kredi çekmeden yaptıklarını vurgulayan Taşdelen, belediyeye 4 yılda 30 milyon lira değerinde arsa aldıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Toplantıya CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile CHP Çankaya İlçe Başkanı Devrim Bora Özüdoğru ve belediye başkan yardımcıları da katıldı.