Gündem Vergi borç sorgulama işlemini internetten nasıl yapabilirim?

Vergi borç sorgulama işlemini internetten nasıl yapabilirim?

30.07.2016 - 23:54 | Son Güncellenme:

Vergi borcunuzu internetten öğrenebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işlemi E-devlet sistemi üzerinde yer almaktadır. E-devlet üzerinden vergi borcu sorgulama yapmak ücretsizdir.

Vergi borç sorgulama işlemini internetten nasıl yapabilirim

Ülkemizde yaşamakta olan ülkemizin vatandaşı olan her insanın bazı görevleri vardır. Bu görevlerden bir tanesi vergi borcu ödemedir. Ama henüz bir geliri olmayan vatandaşların vergi borcu ödemezler. Devlete karşı olduğumuz bu sorumluluğu ödemek zorundayız. Vatandaşların ödemiş oldukları bu vergi sayesinde vatandaşlar devletten bazı hizmetler almaktadır. Yani ödenmekte olan bu vergiler vatandaşa geri hizmet olarak dönmektedir. Tabi ki de her vatandaşın ödemekte olduğu vergi farklıdır. Her bütçeye göre vergi ücreti değişim gösterir. Yani yüksek gelir sahibi olan vatandaşlar yüksek miktarda vergi öderler, düşük gelirde olan insanlar düşük miktarda vergi borcu öderler. Vatandaşlar vergi borçlarını öğrenmek istediklerinde yaşamış oldukları şehirlerde bulunmakta olan vergi dairelerine gidip öğrenebilirler.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar gitmiş oldukları vergi dairelerine maaş bordroları ile gitmesi gerekir ve böylece ne kadar vergi ödeyeceklerini öğrenebilirler. Fakat bu gibi işlemler biraz zaman alabilir. Ve vatandaşlar gereğinden fazla vakit kaybı yaşayabilirler. Bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar yakınırlar. Çünkü çok talep alan bu işlemeler yoğun kalabalığa neden olur. Bu sayede vatandaşlar saatlerce bu kurumlarda sıra beklemek zorunda kalırlar. Ama artık ülkemizde teknolojinin gelişmesi ile bazı yenilikler yapılmıştır. Bu yenilikler bizlerin yaşantısını çok kolay bir hale getirmiştir. Öncelerde yapmış olduğumuz bir işlemi saatler sonra bitirebilmekte idik. Şimdiki dönemlerde ise vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde dijital platform üzerinden işlemlerini yapabilmektedir. İnternet erişiminin sağlanmış olduğu her yerden online işlem yapmak mümkündür. Vatandaşlar tarafından yaygın bir şekilde yapılmakta olan online işlemler oldukça kullanışlı işlemdir. Çünkü çok basit ve pratik bir şekilde yapılmakta olan online işlemler sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilmektedir. Devlet tarafından vatandaşlar için bazı yenilikler yapılmıştır. Her alanda işimize yaramasını sağlayan bir sistem tasarlamıştır. Bu sistemin adı e- devlet sistemidir. E- devlet sistemini vatandaşlar severek kullanmaktadır. Çünkü e- devlet sistemi her alanda bütün işlemleri bir araya getirerek tek bir nokta da toplamayı başarmıştır. Vatandaşlar ilgili işlemleri için gerekli kurumlara gitmeden internet erişiminin sağlandığı her noktadan bu gibi işlemlerini yapabilmektedir. E- devlet sistemi resmi bir sitedir. Bu sistem üzerinden yapılmakta olan tüm işlemler resmi niteliğe sahiptir. E- devlet sistemi üzerinden her işlem yapıldığı gibi vergi borç sorgulama işlemi de yapılmaktadır. Fakat e- devlet şifreli bir sitedir. E- devlet şifreniz olmadan vergi borç sorgulama işlemi yapmanız mümkün değildir. E- devlet şifrenizi çok kolay bir şekilde alabilirsiniz. E- devlet şifrenizi almak için PTT kurumlarına gitmelisiniz. Gitmiş olduğunuz PTT kurumuna kimlik kartınız ile şifre talebinde bulunabilirsiniz. E- devlet şifrenizi 2 TL işlem ücreti vererek sahip olabilirsiniz. Daha sonra e- devlet sistem sayfasına vergi borç sorgulama sayfasına gelerek buradan almış olduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranız ile kimlik doğrulama işlemi yapınız ve daha sonra vergi borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar