Gündem Vergi Borcu Sorgulama GİB İşlemi

Vergi Borcu Sorgulama GİB İşlemi

24.03.2015 - 11:18 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işleminizi internet üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır ve vergi borcu sorgulama işlemi hakkında detaylar haberimizde!

Vergi Borcu Sorgulama GİB İşlemi

Her vatandaşın devlete olan vergi ödeme sorumluluğu nedeni ile tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de Vergi Daireleri vatandaşın en çok işlem gerçekleştirmekte olduğu devlet kurumlarının başında geliyor. Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı olan Vergi Dairelerinde sürekli olarak vergi borcu sorgulama işlemi ve vergi borcu ödeme işlemi gerçekleştirmek için yoğun talepte bulunuyor. Bu durumda Vergi Dairelerinde oldukça yüksek bir yoğunluğun oluşmasına ve vatandaşların uzun saatler alabilen sıra bekleme çilesine ve yoğun evrak bürokrasisi ile uğraşmasına yol açıyordu ki modern dünyada asla katlanılamayacak bir durum haline geliyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA

Bu durumun vergi mükellefleri için yarattığı mağduriyet dolayısı ile de Gelir İdaresi Başkanlığı gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanarak internette vergi borcu sorgulama hizmetine başladı. Çok uzun süredir vatandaşların Gelir İdaresi Başkanlığı ile ilgili işlemlerini gerçekleştirebilmekte oldukları İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfası üzerinden artık kolay bir şekilde vergi borcu sorgulama işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. Bu neden ile de günümüzde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir online hizmet haline geliyor.

Dijital dünya içerisinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfası üzerindeki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından kolayca vergi borcu sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu ekranda vergi borcu sorgulama işlemleriniz için T.C. kimlik no’, ‘Nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik no’ su’ veya ‘annenizin kızlık soyadı ilk iki harfi’ bilgilerinizi hatasız ve eksiksiz olarak girmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu bilgiler ile vergi borcu sorgulama yapabildiğiniz GİB İnternet Vergi Dairesi ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından tüm vergi borçlarınızı ve bu vergi borçlarınızın detayı ayrıntılarına ulaşabilirsiniz. İnternet Vergi Dairesi internet sayfasındaki bu sorgulama ekranından yapabileceğiniz vergi borcu sorgulama işlemi ile MTV, ÖTV, Yurt-Kur harcı, idari para cezası, trafik cezası ve yargı harcı gibi vergi borcunuzu/borçlarınızı görüntüleyebiliyorsunuz.

Bu vergi borcu sorgulamanız sayesinde Gelir İdaresi Başkanlığı’na olan tüm vergi borçlarınızın dönem, tutar ve ödeme takvimi gibi bilgilere tüm ayrıntıları ile birlikte kolay bir şekilde ulaşabilme fırsatınız bulunuyor.