Gündem Vergi borcu sorgulama hizmeti hakkında bilinmesi gerekenler!

Vergi borcu sorgulama hizmeti hakkında bilinmesi gerekenler!

20.09.2016 - 10:22 | Son Güncellenme:

Vergi Borç Sorgulama işlemleri artık internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapılabiliyor. Vergi Borç Sorgulama hizmeti Gelir İdaresi Başkanlığı ve e-Devlet tarafından veriliyor. Vergi Borç Sorgulama işlemleri ile ilgili tüm bilgiler haberimizde.

Vergi borcu sorgulama hizmeti hakkında bilinmesi gerekenler

Vergi Borç Sorgulaması internet üzerinden İnternet Vergi Dairesi ve e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. Vergi devlet tarafından vatandaşlardan geliri ölçüsünde, gerekli hizmetleri yerine getirmek için aldığı paradır. Tüm vatandaşların kendi gelirleri ölçüsünde yükümlü olduğu vergi borçlarını ödemeleri zorunludur. Ödemenin zorunlu olduğu vergileri öğrenmek için vatandaşların vergi dairelerine gitmelerine artık gerek kalmadı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi ve e-Devlet tarafından sunulan hizmetler ile vergi borç sorgulama hatta ödeme işlemlerini internet üzerinden yapmak oldukça kolay. Vergi işlemleri için kurumlarda uzun kuyruklar bekleme tarih oldu. Vatandaşlar tercih edip, vergi dairelerinden de ödeme ve borç sorgulama işlemi yapabilir. Fakat internet üzerinden de verilen bu hizmet zaman kaybı olmaksızın vergi borcu sorgulamayı ve ödemeyi sağlıyor. Bu sayede kurumun verdiği hizmet kalitesi üst düzeye çıkıyor. Vatandaşlarında internet üzerinden aldıkları hızlı ve kolay hizmet sayesinde memnuniyeti artıyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet Vergi Dairesi hizmeti olarak verilen Vergi Borç Sorgulama için İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. Sisteme giriş için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bunlar; “ T.C Kimlik No ile Giriş, Kullanıcı Girişi ve e-Devlet ile giriş” tir. Bu giriş yöntemleri arasında en kolayları e-Devlet ve T.C kimlik no ile giriştir. T.C kimlik numarası ile giriş için “ T.C kimlik no, doğum tarihi, anne kızlık soyadı, T.C kimlik no (anne, baba, eş, çocuk)” bilgilerini doldurmanız gerekiyor. Bu bilgileri doldurduktan sonra Vergi Borç Sorgulama hatta ödeme işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet ile giriş için e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. E-Devlet şifresi aldıktan sonra e-Devlet şifresi ile İnternet Vergi Dairesine giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-Devlet şifresi PTT müdürlüklerinden veya şubelerinden 2TL karşılığında verilmektedir. Bizzat PTT şube veya müdürlüklerine T.C kimlik numarası üzerinde bulunan kimliğiniz ile gitmeniz gerekir. Kişinin bilgileri başkası tarafından PTT’ye götürülse dahi e-Devlet şifresi alınamaz. Gizliliğin önemi açısından e-Devlet şifresi sadece kişi tarafından kendi kimliğiyle alınabilir. PTT şubesinden aldığınız şifreyi e-Devlet resmi internet sayfasına girerek güncellemeniz gerekir.

E-Devlet üzerinden Vergi Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet üzerinden Vergi Borç Sorgulama yapmak için öncelikle e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra arama bölümüne giriş yapıp, İnternet Vergi Dairesini aratınız. Karşınıza gelen ekranda birçok vergi borç sorgulama ve ödeme bağlantıları yer alır. Vergi borç sorgulaması haricinde hizmetleri de bu sayfadan görüntüleyebilirsiniz. Listenin en başında bulunan İnternet Vergi Dairesi bağlantısına tıklayınız. Otomatik olarak sistem sizi farklı bir sayfaya yönlendirecek. Açılan sayfadan Vergi Borç Sorgulama ve Ödemeye tıklayınız. “T.C Kimlik No, Vergi Tipi, Vergi Dairesi, Fiş No, Vergi Türü, Dönem Başlangıç Ay/Yıl—Bitiş Ay/Yıl” bilgilerini eksiksiz olarak doldurduktan sonra Sorgula ve Öde butonuna tıklayarak. Vergi Borç Sorgulama ve ödeme işlemlerini başlatabilirsiniz.