Gündem Vergi Borcu Sorgulama Nasıl Yapılıyor? Vergi Borcu Ödeme Ve Sorgulama İşlemleri

Vergi Borcu Sorgulama Nasıl Yapılıyor? Vergi Borcu Ödeme Ve Sorgulama İşlemleri

27.05.2015 - 11:08 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması pek çok kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Vergi Borcu Sorgulama Nasıl Yapılıyor Vergi Borcu Ödeme Ve Sorgulama İşlemleri

Bir takım nedenlerden dolayı, vergi borcu sorgulama işlemi yapmanız gerekebilir. Vaktinde öğrenilen bu gibi borç bilgilerimiz, bizleri bazı olumsuz durumları yaşamaktan koruyacağı için aslında çok önemlidir. Yani, vergi borcu sorgulaması yaparak, eğer var ise vergi borcumuzun bilgisini edinebiliriz. Haberimizin devamınında, vergi borcu sorgulamasını nasıl yapacağınızı yani vergi borcunuzun olup olmadığını nasıl öğreneceğinizi aşama aşama anlatmış bulunmaktayız.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Vergi borcu sorgulama işlemlerinizi iki değişik şekilde yapabilmeniz mümkündür. Buna göre;

İster, klasik bir yöntem olan yani, şehrinizde bulunan Vergi Dairesi merkezlerine gidilerek yapılan vergi borcu sorgulamasını,

İsterseniz de, online olarak, gerçekleştirilen vergi borcu sorgulamasını yapabilirsiniz.

Online olarak yapılan vergi borcu sorgulaması ise kendi içinde iki farklı şekilde yapılabilmektedir. Yani;

İster, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web adresi üzerinden,

İsterseniz de, e-devlet kapısı sistemi üzerinden

Online olarak, vergi borcu sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Şimdi ilk önce, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web adresi üzerinden, online olarak yapılan vergi borcu sorgulama işlemlerine ayrıntılı olarak bir bakalım. Buna göre, izlemeniz gereken aşamalar şöyledir;

Haberin Devamı

Bu şekilde internet üzerinden vergi borcu sorgulaması yapmak için öncelikle, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sayfası olan, http://www.gib.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonra burada, girmiş olduğunuz Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfasının, sağ kısmında yer alan ve "İnternet Vergi Dairesi" şeklinde hazır bulunan bölüme geliniz.

Daha sonra, açılan bu yeni sayfanın alt kısmında bulunan bölümler içinden, "Borç Sorgulama"yazan bölümü işaretleyiniz ve hemen ardından, "Borç Bilgilendirme Servisi"adı ile hazır bulunan bir tabloya geleceksiniz.

Ardından, bu açılan tabloda yer alan ve "T.C. Kimlik Bilgileri İle Giriş" yazan bölümde bulunan şu alanları göreceksiniz;"T.C. kimlik numarası" /" nüfus cüzdanı seri numarası bilgileri" / " annenizin, babanızın, eşinizin, çocuğunuzun T.C. kimlik numarası"ya da" annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfi".

Bu alanları doldurunuz ve devamında son olarak, yine bu sayfada bulunan güvenlik kodunu ilgili kısma yazınız ve burada bulunan " tamam" seçeneğini işaretleyiniz.

Anlatılmış olduğu gibi bu şekilde, vergi borcu sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Diğer yöntem ile, vergi borcu sorgulaması işlemlerinizi yapmak için öncelikle, eğer yok ise bir e-devlet şifresi almanız gerekmektedir. e-devlet şifrenizi, PTT şubeleri üzerinden alabilirsiniz. Daha sonra, e-devlet kapısı sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu aşamalardan sonra artık, aşağıda anlatıldığı gibi, vergi borcu sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

Başlangıç olarak, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada, burada yer alan ve "E-Hizmetler" adı ile hazır bulunan bölüme geliniz ve ardından, geldiğiniz bu bölüm üzerinden de "Gelir İdaresi Başkanlığı" yazan bölüme ulaşınız.

Tüm bu işlemlerin ardından son olarak ise, bu gelmiş olduğunuz Gelir İdaresi Başkanlığı bölümünün alt başlıkları içinden, " Vergi Borcu Sorgulama"yazanalanı seçiniz.