Gündem Vergi borcu sorgulaması internetten nasıl yapılıyor?

Vergi borcu sorgulaması internetten nasıl yapılıyor?

06.06.2016 - 09:20 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işlemleri ile devlete ne kadar borcunuzun olduğunu internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işlemlerinin yanı sıra araç vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirirken aynı zamanda internet üzerinden ödeme işlemini de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Vergi borcu sorgulaması internetten nasıl yapılıyor

Modern toplum yaşantısı içerisinde ülkelerin en büyük gelir kaynaklarından birisini vergiler oluşturuyor. Dünyanın her yerinde devlet kaynakları, yaşam standartları ve bölgesel koşullar gibi pek çok konuya göre önemli değişkenlik gösteriyor olsa da devletler tarafından vergi uygulamaları vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Vatandaşların, devlete vergi ödemekle yükümlü olması ve önemli bir vatandaşlık görevi olması dolayısı ile vergiler, günümüz modern çağında ülkelerin en önemli gelir kaynaklarıdır. Özellikle de vatandaşa sunulan sosyal hizmetlerin ve kamu hizmetlerinin daha kapsamlı ve sürdürülebilir olabilmesi için vergiler çok büyük bir önem arz ediyor. Türkiye’de de Maliye Bakanlığı bünyesinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen vergilendirme ve vergi denetim uygulamaları ile pek çok farklı alanı kapsayan ve farklı uygulanışa sahip olan vergi sistemler bulunuyor.

Haberin Devamı


VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de her kaleme ilişkin olarak uygulanan özel vergi sistemi bulunuyor. Özellikle de vergilerin ekonomik alanda ticaretin ve gelirlerin denetlenebilmesi yönünden de son derece önemli bir etkiye sahip olması da günümüz modern çağında toplumlar tarafından vergilendirme uygulamalarının son derece etkin bir şekilde sürdürülmesine yol açıyor. Günümüz Türkiye’sinde Maliye Bakanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın vergi hizmetlerinde vatandaşlara yönelik olarak sunmakta olduğu çok önemli hizmet kolaylıklar bulunuyor. Bu hizmet kanallarından birisi olarak da kesinlikle Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital dünyadaki şubesi konumunda hizmet vermekte olan İnternet Vergi Dairesi’dir. Vatandaşlar artık Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinden vergi borç sorgulama gibi işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Vatandaş artık Vergi Dairesi’ne gitmek durumunda kalmadan da kolaylıkla vergi borç sorgulama yapabiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın elektronik ortamda vergi hizmetlerinin daha yüksek standartlarda sunulabilmesi amacı ile tüm vergi hizmetlerine ilişkin olarak dijital uygulamalar barındıran İnternet Vergi Dairesi hizmete açıldı. Vatandaşlarda vergi borç sorgulama işlemlerini bu ekrandan son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternette yer alan İnternet Vergi Dairesi sanal portalı üzerinden vergi borç sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Bu yüzden de de günümüz modern Türkiye’sinde vergi mükellefi olan tüm bireysel ve kurumsal yapılar tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet üzerinde faaliyet gösteren İnternet Vergi Dairesi’ndeki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ vatandaşların vergi borç sorgulama işlemleri için yoğun olarak kullanılıyor.

.Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi üzerinde online vergi borç sorgulama işlemleri için vergi mükelleflerinin;

-T.C. kimlik numarası
-Nüfus cüzdan seri/no
-Annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası veya annenizin kızlık soyadı (ilk ve ikinci harfi) bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Böylelikle Türkiye’de uygulanan MTV, ÖTV, emlak vergisi, gelir vergisi ve diğer tüm vergi sistemlerinden kaynaklı herhangi bir vergi borcunun bulunup, bulunmadığı bilgisine online vergi borç sorgulama işlemiyle sadece dakikalar içerisinde ulaşılabiliyor.