Gündem Vergi borcumu internetten nasıl öğrenebilirim?

Vergi borcumu internetten nasıl öğrenebilirim?

18.07.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşlar devlete olan borçlarını kolayca çğrenebiliyor. Vergi borcu sorgulama işlemleri devlete ait sorgulama platformu olan E-devlet üzerinden kolaylıkla yapılıyor. Vergi borcu sorgulama işlemlerinin ayrıntıları haberimizde paylaşmış bulunuyoruz.

Vergi borcumu internetten nasıl öğrenebilirim

Türkiye’de yaşamakta olan Türk vatandaşların görevlerinden en önemlisi vergi ödemektir. Vergi yaşamakta olduğumuz ülke için çok önemli bir durumdur. Bizlerin vatandaşlık görevi olan vergi ödeme bizlere her yoldan geri dönmektedir. 18 yaşına gelmiş olan her birey vergi ödemek ile yükümlüdür. Tabi ki herhangi bir geliri var ise vergi ödemek ile yükümlü olur. Bazı aylarda vergi borcumuzu ödemekte zorlanırız. Araya başka borçlar girebilir ve o ay sıkışırız vergi borcumuzu ödemekte problem yaşarız. Ya da bazı dönemler olur vergi borcumuz aklımızdan çıkabilir. Hal böyle olunca da vergi borcumuzu ödemediğimizden dolayı faiz binerek katlanır. Faiz bindikçe artan vergi borcunu ödemekte zorluk çekeriz. Bu zorluğu çekmememiz için vergi borcumuzu takip etmemizde yarar vardır. Vergi borç sorgulama işlemlerimizi yaparak vergi borcumuzu takip etmekte zorluk çekmeyiz. Vergi borç sorgulama işlemlerini yapmak istiyor iseniz 3 seçenekten birisini kullanabilirsiniz.

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlk olarak vergi dairelerine giderek sorgulatma işleminizi yapabilirsiniz. Ama bu dairlerde talep yoğunluğundan dolayı kalabalık oluşabilir. Ve b kalabalıktan dolayı sıra bekleme zahmetinde bulunabilirsiniz. Bu durum sizlere çok zaman kaybı yaşatabilir. Bu neden ile online uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Gelişen teknoloji ile online işlemler sayesinde bir çok alanda sorgulama işlemleri yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de vergi borcu sorgulama işlemidir. Vergi borç sorgulama işlemlerini online bir şekilde yapmak istiyor iseniz ikinci bir seçenek ise şifresiz olarak sorgulama işlemidir. İnternet aracılığı ile arama motoruna vergi dairesi vergi borç sorgulama işlemi yazarak vergi dairesinin resmi web adresine tıklamanız gerekir. Karşınıza çıkmakta olan sayfa da işleminizi gerçekleştirmek için sizlerden T.C. kimlik numaranız, nüfus cüzdanınızda bulunmakta olan seri numaranızı ve de birinci dereceden bir yakınınızın T.C. kimlik numarası ve ya annenizin kızlık soyadının birinci ve de ikinci harfi gibi temel bilgiler isteyebilir. Bu bilgileri ilgili boşluklara yazarak vergi borç sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Üçüncü seçenek olarak herkesin de çok sıkça kullanmış olduğu e- devlet sistemidir. Yani şifreli olarak sorgulama işlemidir. E- devlet sistemi sizlerin de bildiği gibi şifreli bir uygulamadır. Ve içerisinde bir çok işlem barındırdığı gibi vergi borç sorgulama işlemi de barındırmaktadır. Vergi borç sorgulama işlemini e- devlet sistemi üzerinden yapmak istiyor iseniz e- devlet şifrenizin olması gerekir. E- devlet şifresi almak için herhangi bir PTT şubesine gitmeniz yeterli olacaktır. E- devlet şifresi talebinde bulunur iken T.C. kimlik numaranız ile bulunmanız gerekir. E- devlet şifrenizi sadece 2 TL işlem ücreti vererek alabilirsiniz. Almış olduğunuz e- devlet şifresi ile e- devlet sistemi üzerinde bulunmakta olan vergi borç sorgulama sayfasından kimlik doğrulama işlemi yapabilirsiniz. Kimlik doğrulama işlemi yaptıktan sonra çok kolay ve pratik bir şekilde e- devlet sistemi üzerinden vergi borç sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.