Gündem Vergi Borcun Var mı Öğren?

Vergi Borcun Var mı Öğren?

07.04.2015 - 10:39 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işleminin online olarak yapılması büyük kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve vergi borcu sorgulama işlemi hakkında detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Vergi Borcun Var mı Öğren

Bir ülkenin kalkınabilmesi ve gelişebilmesi için vergi sistemlerinin son derece önemli bir rolü bulunuyor. Özellikle de günümüz modern Türkiye’sinde en aktif bir şekilde uygulanmakta olan vergi sistemlerinde Maliye Bakanlığı aktif bir rol üstleniyor. Türkiye’deki tüm vergi sistemleri Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yönetiliyor. Türkiye’de vatandaşlara daha yüksek standartlarda kamu hizmetleri sunulabilmesi ve sosyal refahın yükseltilebilmesi amacı ile vergi sistemlerinin üstlenmekte olduğu oldukça önemli bir rol bulunuyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA

Tüm Türkiye’de vergi mükellefleri tarafından Vergi Daire’lerinde yoğun bir şekilde işlemler gerçekleştiriliyor olması nedeni ile oldukça büyük bir yoğunluk ortaya çıkıyor ki bu durumda kurum içi işlerliğin ağırlaşmasına ve vergi mükelleflerinin işlemlerini gerçekleştirebilmelerinde oldukça büyük sorunlara ve gecikmelere yol açıyor. Bu duruma çözüm oluşturabilmek amacı ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gelişen internet teknolojisinin aktif olarak kullanıldığı İnternet Vergi Dairesi projesi geliştirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan online şubesi olarak görev yapan İnternet Vergi Dairesi üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemleri de yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi online şubesinde online vergi borcu sorgulama işlemleri vergi mükellefleri tarafından ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından kolaylıkla yapılabiliyor. Online vergi borcu sorgulama işlemi için bu ekranda vergi mükelleflerinin ‘T.C. kimlik no’, ‘Nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun ‘T.C. kimlik numarası’ bilgilerini hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Bu bilgiler ile vergi borcu sorgulama online olarak yapılarak, Vergi Dairelerinde sıra bekleme çilesi de tamamı ile sona eriyor.

Günümüz modern Türkiye’sinde GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapılabilen vergi borcu sorgulama işlemleri vergi mükellefleri tarafından sürekli ve sıklıkla kullanılan online devlet kurumu resmi hizmetlerinin başında geliyor. Vatandaşlar online vergi borcu sorgulama işlemi ile devlete olan MTV, ÖTV, Yargı harcı, Yurt-Kur harcı ve diğer tür vergi sistemlerinizden doğan vergi borçlarınızın olup olmadığını kolay bir şekilde öğrenebiliyor. Dijital ortam üzerinde yer alan İnternet Vergi Dairesi üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan online vergi borcu sorgulama hizmeti, online kamu hizmetleri arasında vatandaşların en yoğun şekilde işlem gerçekleştirmekte oldukları online hizmetlerin başında geliyor.