Ekonomi Vergi cezalarına 32 yıllık af teklifi kabul edildi

Vergi cezalarına 32 yıllık af teklifi kabul edildi

05.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vergi borçlarını yeniden yapılandıran yasa teklifi, kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından sonra yürürlüğe girecek yasaya göre yapılandırma 30 Haziran’dan önceki dönemi kapsayacak.

Vergi cezalarına 32 yıllık af teklifi kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Katip Üyesi, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, devletin 32 yıllık birikmiş alacağını yeniden yapılandırdıklarını söyledi.

Buna göre; vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus, trafik karayolu geçiş ücreti ve RTÜK idari para cezaları, gümrük vergileri, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim alacakları ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezaları yeniden yapılandırılacak.
Belediyelerin idari para cezaları, su, atık su ve katı atık ücreti alacakları, belediyelere ödenmesi gereken paylar hariç, beyana dayanan vergilerde 30 Haziran’dan önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları da yeniden yapılandırma kapsamında yer alacak.

Yurtdışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyası araçlarını, 31 Aralık 2016’ya kadar Türkiye’ye getirenler, bu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecek. 50 liranın altında olan düşük tutarlı alacakların tahsilinden de vazgeçilecek. Türkiye’ye getirilecek gemi ve yatların ithalatından vergi, resim, harç ve ceza alınmamasına ilişkin düzenlemeden vazgeçildi.