Ekonomi Vergi dairelerine hücum!

Vergi dairelerine hücum!

12.09.2016 - 10:09 | Son Güncellenme:

Vergi ve sigorta prim borçlarına af getiren yasa 19 Temmuz'da çıkmıştı. Vatandaş borç cezasını yüzde 75 düşüren ve 18 taksit imkanı tanıyan af düzenlemesine yoğun ilgi gösterdi. Af düzenlemesine vatandaştan yoğun talep geldiği için vergi darireleri fazla mesai yapacak ve cuma günü de açık olacak.

Vergi dairelerine hücum

Vergi dairelerine 20 günde 500 bin kişi müracaat etti Süre 31 Ekim'e kadar Vergi, SSK primleri ile trafik ve öğrenim kredisi borçlarını yeniden yapılandırmaya ilişkin yasa 19 Temmuz 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Buna göre; 30 Haziran 2016 (bu tarih de dahil) tarihinden önceki dönemlere ilişkin borçlar yasa kapsamında. Başvuru için 31 Ekim'e kadar süre var. Borçlar 6, 9,12 ve 18 taksitler halinde ödenebiliyor. Birikmiş borçların peşin ödenmesi halinde ceza ve faizin yüzde 75'i siliniyor.

Haberin Devamı

Anaparaya yakın ödeme Büyük avantajlar getiren af yasası bu nedenle yoğun ilgi gördü. Sadece 20 günde 500 bine yakın vatandaş bu düzenlemeden yararlanmak için vergi dairelerine akın etti. Bu konuda bir açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal "Yasa ile vatandaşlarımız vergi ve prim borçlarını peşin ödediklerinde adeta ana paraya yakm bir parayı ödemek suretiyle bütün vergi ve prim borcundan kurtulma imkanına kavuştu" dedi.

'MÜMKÜNSE PEŞİN ÖDEYİN'

Düzenleme kapsamında bütün vergi cezalarının silindiğini ifade eden Naci Ağbal şunları söyledi: "Bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum, bir an önce vergi dairelerine, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun şube müdürlüklerine uğrayın. Borcunuzu çıkarsınlar. Mümkünse peşin ödeme yapm. Çünkü avantajlı.

Şu anda vergi dairelerinde veya internette başvuru yaptığınız zaman peşin ödemede ve taksitle ödemede size borç dökümü çıkarılabiliyor.' Naci Ağbal $£*¦« Başvurularınızı, Gelir İdaresi Başkanlığı internet * v adresi 'gib.gov.tr' ürerinden ve bağlı olduğunuz i vergi dairesine başvurarak gerçekleştirebilir Matrahı artırana inceleme de yok "Vergi konularında 'geçmiş döneme ilişkin kafam rahat etsin, yarın öbür gün vergi inceleme riskiyle karşılaştığım zaman en azından geçmişle ilgili bir problemim olmasın' diyorsa vatandaşlarımız bu yasal düzenleme içinde matrah artırımı düzenlemesi de getirdik" diyen Naci Ağbal, mükelleflere geçmişe dönük matrahlarda küçük bir artışla incelemeden kurtulmayı tavsiye etti.

Haberin Devamı

Matrah artırımı yapan geriye dönük 5 yıllık incelemeden kurtulacak.

Kayıtları düzeltme imkanı Küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBÎ) ilgilendiren önemli yasal düzenlemeler yapıldığına da işaret eden Ağbal, "İşletme kayıtları ile gerçek durum birbirine uymuyor, vatandaşlarımıza bir fırsat veriyoruz, gelin muhasebecinizle konuşun, kayıtlarınızı düzeltin. Meselelerinizi teker teker çözün. Dolayısıyla yeniden yapılandırma kanunu önemli kazanımlar getiriyor, bunları bir bir inşallah hayata geçireceğiz" dedi.

VERGİ DAİRELERİ CUMA GÜNÜ DE AÇIK!

Haberin Devamı

Gelir Dairesi Başkanlığı, vergi dairelerinin 16 Eylül Cuma günü açık olacağını bildirdi. Duyuruda, Başbakanlık'ın talimatıyla kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla kamuda çalışanların 16 Eylül'de tam gnü idari izinli sayılmalarının uygun görüldüü hatırlatıldı.

DOĞU'DA İŞSİZLİK AZALACAK

,Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yer alan 23 ili kapsayan geniş kapsamlı teşvik paketi açıklandığını kaydeden Naci Ağbal, "Paketin amacı bölgedeki işsizliği azaltmak, ihracata, büyümeye, ekonomik kalkınmaya ciddi anlamda katkı vermek" diye konuştu. Paketin alım garantisi getirdiğine dikkat çeken Ağbal, "Devletin ihtiyacı olan ürünleri 7-10 yıl alım garantisiyle bu bölgedeki üreticiden alacağız" dedi.
'EDS yaygınlaşarak devam edecek' Naci Ağbal, gündemde olan yollardaki hız radarlarıyla ilgili de bir açıklama yaptı. Ağbal şöyle dedi: "Vatandaşa haksız yere trafik cezası kesilmesi düşüncemiz olamaz. Bunları düzenleyeceğiz. Ancak 'elektronik denetim sistemleri' (EDS) Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. EDS ile ilgili uyarı levhaları daha sık ve görülebilecek şekilde koyulacak. Bu herkesin yararına. Trafikte kurallara uyan vatandaşlarımız var ama uymayan vatandaşlarımız da var."

Haberin Devamı

Kaynak: Posta