Gündem Veriko Tchumburidze’ye uluslararası birincilik

Veriko Tchumburidze’ye uluslararası birincilik

01.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güher-Süher Pekinel’in Türkiye’deki konservatuvar öğrencileri arasından seçtiği öğrencileri dünya sahnelerine kazandırma hedefiyle 7 yıl önce başlattığı ‘Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler’ projesinin başarı hikâyelerine bir yenisi daha eklendi.

Veriko Tchumburidze’ye uluslararası birincilik

Türkiye doğumlu Gürcü Veriko Tchumburidze, dünyanın en prestijli yarışmalarından olan 15. Uluslararası Wieniawski Keman Yarışması’nda birincilik ödülünün sahibi oldu. 8-23 Ekim tarihleri arasında Polonya’nın Poznan şehrinde dört aşamada gerçekleştirilen ve 180 başvuru arasından seçilen 50 aday arasından yükselmeyi başaran Veriko Tchumburidze, Pekineller tarafından 14 yaşında keşfedilmişti.

Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler’ projesi, 15-25 yaş arasındaki üstün yeteneklerin uluslararası düzeyde gelişimleri için Güher ve Süher Pekinel’in mentorluğunda eğitim almalarını sağlıyor. Türkiye çapında konservatuvarlarda düzenlenen seçmeler sonucunda programa dahil olmaya hak kazanan üstün yetenekler, müzik alanında dünyadaki prestijli okullarında eğitim görüyor ve kısa sürede ulaştıkları konumla uluslararası yarışmalarda ödüller kazanıyor.