Ekonomi Vestel’den konsept tasarım sürprizi!

Vestel’den konsept tasarım sürprizi!

12.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Vestel’den konsept tasarım sürprizi

Zorlu Holding bünyesinde yer alan Vestel, VEO adlı bir otomobil için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuruda bulundu. VEO’yu Burak Emre Altınordu, Kazım Doku ve Mehmet Kaya tasarladı. Emre Altınordu daha önce de Ayşe Buse Özkubat ile birlikte Vestel için elektrikli araç şarj cihazı da tasarlamış, Envo adlı bu cihaz 2016’da tasarım ödülü almıştı.

Haberin Devamı

‘Yerli oto değil’

Zorlu Grubu’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Vestel’in geleceğin elektrikli otomobil dünyasına kendi markası ile otomobil üretmek gibi bir planı bulunmadığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

“VEO, 1600 kişiyi aşkın Ar-Ge ekibi ile 8 Ar-Ge merkezinde yürütülen kokpit tasarımları, şarj istasyonu tasarımları gibi otomobil elektroniğinin de içinde yer aldığı konsept çalışmalar sırasında ortaya çıkarak, başvurusu yapılmış bağımsız bir tasarım çalışmasıdır. Vestel olarak ilgi alanımızın sadece otomobil elektroniği olduğunun altını çizer, konunun Türkiye’nin yerli otomobil çalışmalarıyla hiçbir bağlantısı bulunmadığını bildiririz.”

Zorlu Grubu, yerli otomobilin üretimini üstlenen ‘babayiğitler’ arasında yer alıyor. Grup bu amaçla 4.5 milyar dolarlık batarya yatırımı planlamıştı.