Tokat Veteran Güreşçiler Devlet Sporcusu Olmak İstiyor

Veteran Güreşçiler Devlet Sporcusu Olmak İstiyor

10.02.2018 - 12:51 | Son Güncellenme:

.

Veteran Güreşçiler Devlet Sporcusu Olmak İstiyor

Türkiye’yi yurt dışında temsil ederek derece elde eden veteran güreşçiler devlet sporcusu olmak istiyor.
Veteran güreşçilerden Kamil Akdağ, Halil Öz ve Ömer Ersöz Ankara’da bir araya gelerek devlet sporcusu olarak kabul edilmeleri için bir takım ziyaretlerde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt’ı makamında ziyaret eden veteran güreşçiler sorunlarını iletme imkanı buldu. Ayrıca randevusuz olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek isteyen güreşçiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlar buluşması nedeni ile program yoğunluğundan görüşme imkanı bulamadı.
Tokat merkeze bağlı Ormanbeyli köyünde yaşayan Kıbrıs Gazisi Veteran Güreşçi Kamil Akdağ, 2013 yılında dünya veteran 3’üncülük derecesi kazandığını kaydetti. Birçok spor branşında olduğu gibi veteran güreşçilerinde devlet sporcusu olma hakkı olduğuna inandıklarını ifade eden Akdağ, "Bizlerde Türk bayrağını şanla şerefle yurt dışındaki müsabakalarda dalgalandırıyoruz. Birçok spor dalında olduğu gibi veteran güreşçilerinde hak ettiği değeri bulmasını bekliyoruz. Bu anlamda devlet sporcusu olabilmemiz için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekliyoruz" dedi.
Bulgaristan’da yapılan Dünya ustalar Şampiyonasında 2017 yılında 70 kilo Dünya 3.’sü olan şampiyon sporcu Halil Öz ise "Ordular arası Dünya Şampiyonası, Gençler Dünya güreş şampiyonalarında düzenleniyor olimpik değeri yok ama devlet sporcusu olma hakkından faydalana biliyor. Devlet büyüklerimizin buna ciddi bir şekilde el atmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bizlere yardımcı olmasını istiyor" diye konuştu.
Öte yandan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yönetmeliğinde ise devlet sporcusu olma şartları ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor:
"Yönetmelik, müsabakaların yapıldığı dönem itibariyle; olimpiyat-paralimpik oyunlarında, defolimpik oyunlarında, (a) ve (b) bentlerinde belirtilen branşların büyükler kategorisinde olmak kaydıyla; dünya ve Avrupa şampiyonalarında, ferdi ya da takım halinde birinci, ikinci ve üçüncü olan amatör sporcular ile bunların ölümü halinde bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarını, olmpiyat-paralimpik oyunları ile defolimpik oyunlarında takımı birinci olan veya bu branşlarda büyükler kategorisinde yapılan dünya şampiyonalarında takım halinde veya takım tasnifi yapılan branşlarda birinci olan amatör sporcuların milli takım teknik direktör ve antrenörlerini kapsar"