Gündem Veteteryan olup da protein almak isteyenler için yeşil mercimek

Veteteryan olup da protein almak isteyenler için yeşil mercimek

28.04.2018 - 15:23 | Son Güncellenme:

Yeşil mercimek, kendini çok farklı yemeklerde göstermeyi seven bir yemektir. Yeşil mercimek kullanarak salatadan çorbaya kadar farklı yemek çeşitleri yapmak mümkündür. Ayrıca, gencinden yaşlısına hemen herkesin tüketmesi gereken bir besin kaynağıdır. Yemeğinin içine değişik sebzeler atılarak da içeriği zenginleştirilebilir. Hatta yeşil mercimek, pilavlara ve erişteye (makarna türü) katılarak daha çok tüketilir.

Veteteryan olup da protein almak isteyenler için yeşil mercimek

Demir açısından çok zengin

Haberin Devamı

Yeşil mercimek katılarak yapılan yemekler özellikle kan değeri düşük olan kişilere önerilir. Çok fazla yan etkisi olmadığından hemen her diyete uygulanabilir. Yeni hastalık ya da tedavi atlatmış kişilerin tüketmesi iyileşme döneminde faydalı olacaktır. Vücutta kan yapımını teşvik eder, hayvansal olmamasına rağmen besin değeri bakımından hayvansal gıdalara eşdeğerdir. Yeşil mercimeğin posası sindirim sistemine de iyi gelir. Bununla beraber hazmı ise zordur. Bu yüzden mide rahatsızlığı olanlar dikkatli bir şekilde ve mümkünse çorbanı yaparak tüketmelidirler. Emziren annelerin süt artımı ve verimi bakımından yeşil mercimek tüketmesi oldukça önemlidir. Halsizlik, yorgunluk çeken hastaların da derdine devadır. B vitamini ve fosfor bakımından da oldukça zengin bir besindir.

Haberin Devamı

Yemesi çok zevkli ve yapımı çok kolaydır

Malzemeleri yağ, salça, su, tuz, baharat ve yeşil mercimek olan yeşil mercimek yemeği, içerisine ilave edilen çeşitli baharat ve sebzelerle daha da zenginleştirilebilir. Fazlası gaz yapabileceği için ilk önce haşlanmalıdır ve ortaya çıkan gazı ve kara suyu süzüldükten sonra yemeğe katılmalıdır.

Vejeteryan ve veganlar için gözde yiyecek

Hayvansal hiçbir gıda tüketmeyen veganlar ve et ürünleri tüketmeyen vejeteryanlar için bulunmaz bir besin kaynağıdır. Tercihlerine göre bu şekilde beslenmeyi seçen insanlar sağlıklarına gereken özeni ve dikkati göstermek için yeşil mercimeği sofralarından eksik etmemelidirler. Üstelik yeşil mercimek kalorisi son derece az olmasına rağmen kişiyi uzun süre tok tutmaktadır çünkü sindirilmesi uzun zaman alır ve kana karışması ise yavaştır.

Çocuklarınıza şimdiden alıştırın

Birçok çeşidi yapılabilen bir yemek olan yeşil mercimek yemeğini farklı şekillerde çocuklarınıza sevdirmeye çalışın. Yemeğini sevmiyorlarsa bile salatalarına katarak onları bu eşsiz besin deposundan mahrum bırakmayın.