28.04.2018 - 15:23 | Son Güncellenme:
Demir açısından çok zengin
Yeşil mercimek katılarak yapılan yemekler özellikle kan değeri düşük olan kişilere önerilir. Çok fazla yan etkisi olmadığından hemen her diyete uygulanabilir. Yeni hastalık ya da tedavi atlatmış kişilerin tüketmesi iyileşme döneminde faydalı olacaktır. Vücutta kan yapımını teşvik eder, hayvansal olmamasına rağmen besin değeri bakımından hayvansal gıdalara eşdeğerdir. Yeşil mercimeğin posası sindirim sistemine de iyi gelir. Bununla beraber hazmı ise zordur. Bu yüzden mide rahatsızlığı olanlar dikkatli bir şekilde ve mümkünse çorbanı yaparak tüketmelidirler. Emziren annelerin süt artımı ve verimi bakımından yeşil mercimek tüketmesi oldukça önemlidir. Halsizlik, yorgunluk çeken hastaların da derdine devadır. B vitamini ve fosfor bakımından da oldukça zengin bir besindir.
Yemesi çok zevkli ve yapımı çok kolaydır
Malzemeleri yağ, salça, su, tuz, baharat ve yeşil mercimek olan yeşil mercimek yemeği, içerisine ilave edilen çeşitli baharat ve sebzelerle daha da zenginleştirilebilir. Fazlası gaz yapabileceği için ilk önce haşlanmalıdır ve ortaya çıkan gazı ve kara suyu süzüldükten sonra yemeğe katılmalıdır.
Vejeteryan ve veganlar için gözde yiyecek
Hayvansal hiçbir gıda tüketmeyen veganlar ve et ürünleri tüketmeyen vejeteryanlar için bulunmaz bir besin kaynağıdır. Tercihlerine göre bu şekilde beslenmeyi seçen insanlar sağlıklarına gereken özeni ve dikkati göstermek için yeşil mercimeği sofralarından eksik etmemelidirler. Üstelik yeşil mercimek kalorisi son derece az olmasına rağmen kişiyi uzun süre tok tutmaktadır çünkü sindirilmesi uzun zaman alır ve kana karışması ise yavaştır.
Çocuklarınıza şimdiden alıştırın
Birçok çeşidi yapılabilen bir yemek olan yeşil mercimek yemeğini farklı şekillerde çocuklarınıza sevdirmeye çalışın. Yemeğini sevmiyorlarsa bile salatalarına katarak onları bu eşsiz besin deposundan mahrum bırakmayın.