İstanbul VİA GYO BORSA KOTUNDAN ÇIKARILDI

VİA GYO BORSA KOTUNDAN ÇIKARILDI

27.07.2016 - 12:20 | Son Güncellenme:

.

VİA GYO BORSA KOTUNDAN ÇIKARILDI

VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ’Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ statüsünün sona erdirilerek Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılması ve paylarının borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmesi üzerine açıklama yaptı.
VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş., gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünün sona erdirilerek Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılmasına ve paylarının borsa kotundan çıkarılmasına karar verildi. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 26.07.2016 tarihli ve 2016/24 sayılı bülteninde yer alan kararda, VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünün sona erdirilerek Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılmasına ve paylarının borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmesi üzerine şirket bir açıklama yaptı.
VİA GYO’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “SPK’nın kararında belirtildiği üzere; yatırımcıların elinde bulunan geri alım garantisine konu olan şirketimiz paylarının tamamının şirketimiz halka arz izahnamesinin ’Sermaye Piyasası Aracı Notu’ bölümünün 7.5. geri alım garantisi kısmında belirlenen hükümler ve pay geri alım sürecine ilişkin takvim doğrultusunda zorunlu olarak Şirketimizce 14,00 TL’den geri alınmasına ve geri alım garantisine konu olmayan şirketimiz paylarına sahip yatırımcılarımıza talepleri halinde pay başına 14,00 TL’den satma hakkı verilmesine, satma hakkını kullanmak isteyen yatırımcılarımıza ait payların şirketimiz tarafından satın alınmasının zorunlu tutulmasına karar verilmiş olup, şirketimizce bu kapsamda yatırımcılarımızın menfaatine olacak şekilde gerekli işlemler yapılacaktır.
Geri alım garantisine konu olan paylar ile satma hakkını kullanmak isteyen yatırımcılarımızın talepleri Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş nezdinde bloke tutulan teminatlardan karşılanacak olup, bu teminatların yetersiz kalması halinde yetersiz kalan bakiye en geç 17.08.2016 tarihine kadar hakim ortaklar tarafından karşılanacaktır. Geri alım garantisi sürecinin takibi ve satma hakkı kapsamındaki işlemler Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Finans Yatırım) tarafından gerçekleştirilecektir.
Açıklamalar ışığında; Sermaye Piyasaları Kurulu’nun aldığı bu kararı doğru olarak yorumladığımızı ve karar doğrultusunda yatırımcılarımızın menfaatine olacak şekilde gerekli işlemleri tesis edeceğimizi belirtir, ülke ekonomisine sağladığımız katkılara hız kesmeden devam edeceğimizi ve yatırımlarımızı tüm hızıyla devam ettirdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız”.