Ekonomi Vietnam’a da ‘jest’ yaptı

Vietnam’a da ‘jest’ yaptı

23.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İhracat atağına kalkan Karsan, toplam satışlarında ihracatın payını bu yıl yüzde 45’ten 65’e çıkarmayı amaçlıyor. Karsan, bu amaçla yeni pazarlara yönelirken, Vietnam’a da Jest yolladı...

Vietnam’a da ‘jest’ yaptı

Bursa’daki iki fabrikasında toplu taşıma araçlarının yanı sıra hafif ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, bu yıl ihracatta atağa kalkmayı hedefine koydu. Yurt dışında yeni pazarlara girmeye başlayan ve distribütörlükler veren Karsan, bu çerçevede “Jest” modeliyle Vietnam pazarına da ayak basacak.

Haberin Devamı

Geçen yıl en önemli sıçramayı ihracatta gerçekleştirdiklerini vurgulayan Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “2017’de bir önceki yıla göre ihracatımızı 3’e katladık. Ayrıca 160 civarında BredaMenarinibus marka otobüsü İtalya’ya ihraç ettik. Türkiye’de 1200 adet Jest satışı gerçekleştirdik. Yaklaşık 60-70 adet Jest’i de yurtdışına sattık. Atak modelimizden 200’ünü yurtiçine, 70 tanesini de yurtdışına sattık” dedi. Arpacıoğlu, toplam satışlarında ihracatın payını bu yıl yüzde 45’ten yüzde 65’e çıkarmayı planladıklarını vurgulayan Yurtiçi hedeflerine de değinen Arpacıoğlu, “Türkiye’deki hedeflerimiz geçen yıl ile benzer seviyede. 1200 civarında Jest, 250-300 adet civarında da Atak satmayı planlıyoruz. Star çok spesifik bir araç. Amacımız Star’dan yurtdışına daha çok satmak” dedi.

Haberin Devamı

İlk yarı tamamen dolu

Yurtdışı pazarlarında komşu ülkelerin önemli yer tuttuğuna dikkat çeken Arpacıoğlu, “Romanya bizim için önemli. Orada ciddi anlamda Jest ve Atak otobüslerimiz var. Bulgaristan da odaklandığımız pazarlardan. Asıl hedefimiz Batı Avrupa. İtalya’ya yeni distribütörlük verdik. Fransa’da da gelişme öngörüyoruz. Yurtdışı distribütör sayımız geçen yıl 11’e ulaştı. Bu yıl sayıyı 20’ye çıkaracağız” diye konuştu.

Vietnam’a da ‘jest’ yaptı

Yılın ilk çeyreğinde hedefleri doğrultusunda ilerleme kaydettiklerini anlatan Arpacıoğlu, yurtdışından gelen otobüs siparişlerinin tahminlerin üzerine çıktığını, bu anlamda üretimde yoğunluk yaşadıklarını anlattı. Bu yılın ilk 6 aylık üretim planlarının şimdiden tamamen dolduğunu vurgulayan Arpacıoğlu, yılın ikinci yarısına ilişkin siparişler toplamaya başladıklarını kaydetti. Geçen yılın ilk çeyreğinde 50 adet Jest+ satışı gerçekleştirdiklerini belirten Arpacıoğlu, bu rakamın 2018’in aynı döneminde 200’e ulaştığına dikkat çekti. Arpacıoğlu, bu yıl Jest’in Euro 6 motorlu otomatik vitesli versiyonunu satışa sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Elektrikli Atak’ı!

Elektrikli araçlara yönelik projelere ağırlık verdiklerini de anlatan Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “Hem kendi markamızla hem de stratejik ortaklarımız için fason üretim yapıyoruz. Fason üretimle Bozankaya firmasıyla elektrikli otobüs üretimi gerçekleştiriyoruz. Kendi markamıza da Jest’in elektriklisini yapıyoruz. Bozankaya elektrikli otobüsün üretimi devam ediyor. Şu an Elazığ Belediyesi’nin elektrikli araçlarının üretimi sürüyor. Ayrıca ileride Atak’ın elektriklisini üreteceğiz” diye konuştu. Elektrikli araçların üretiminin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Arpacıoğlu, “Avrupa’da 2020’den itibaren bazı şehirlere konvansiyonel araçlar giremeyecek. Bunun çalışmalarına başlandı. Elektrikli araç bir trend olarak başladı ama bütün pazar o tarafa doğru gidiyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Vietnam’a da ‘jest’ yaptı

Mitsubishi yelpazeyi genişletti

Mitsubishi’nin “SUV” sınıfındaki büyüme hedefinin önemli adımlarından biri olan “Eclipse Cross”, Türkiye’de de satışa sunuldu. Adını “güneş tutulması”ndan alan Eclipse, 131 bin 900 TL’den başlayan fiyatlara sahip. Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Levent Akpulat, Türkiye’de yılda 2 bin adetlik Eclipse Cross satışına imza atmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Japon üreticinin 1989-2012 yılları arasında bantlarından indirdiği ve ABD’de beğenilen spor otomobili Eclipse’in adıyla yoluna devam eden yeni SUV, Coupe formlu bir yapıya ve Mitsubishi’nin yeni tasarım felsefesinin izlerine sahip. İç mekanı hayli geniş olan aracın arka koltukları, 20 cm ileri-geri kayabiliyor ve sırtı yatırılabiliyor. Panoramik cam tavan, iç mekanı daha ferah hale getirirken, geliştirilmiş ses yalıtımı keyifli bir sürüş deneyimi sağlıyor. Orta konsola yerleştirilen Apple Car Play ve Android Auto uyumlu Smartphone Link Display Audio (SDA) sistemi ve touchpad kontrol mekanizması, sürücüye, gözünü yoldan ayırmadan müzik sistemi ve akıllı telefon fonksiyonlarını kullanabilmesine olanak tanıyor. Araçta ayrıca sürücünün, Adaptif Hız Sabitleme sistemi, Çarpışma Önleyici Uyarı sistemi, Şerit Takip Uyarı sistemi gibi sistemleri takip edebileceği “Head up Display” de bulunuyor.

Haberin Devamı

Vietnam’a da ‘jest’ yaptı

Lancer Evo esintisi

Eclipse Cross, 1.5 lt turbo beslemeli benzinli motorla donatılmış. 163 PS güç üreten motor, 6 ileri manuel veya 8 kademeli CVT otomatik şanzıman ile satın alınabiliyor. Ayrıca sadece önden çekişli ya da 4WD olarak da tercih edilebiliyor. İyi ayarlanmış süspansiyon sistemi, yol tutuşunu güçlendirirken Lancer Evo’da kullanılan Aktif Yalpa Kontrolü’nün (AYC) modern bir uyarlaması da, 4x4 versiyonda viraj performansını artırıyor.

Vietnam’a da ‘jest’ yaptı

Dijital gösterge alternatifi

Seat’ın beğenilen modelleri Leon, Leon ST ve Ateca, artık dijital gösterge paneli donanımıyla da satın alınabiliyor. Leon ve Leon ST ile SUV sınıfındaki Ateca’nın 2018 modelleriyle birlikte isteğe bağlı olarak satın alınabilen dijital gösterge paneli, en son teknoloji 10.2 inçlik bir TFT LCD ekrana sahip. Bu ekran, sürücü destek sistemleri, multimedya, telefon ve sürüş bilgileri gibi detaylar içeriyor. Bu özellikte, aracın görselini içeren karşılama ekranı animasyonu da mevcut. Dijital gösterge paneli, yüksek çözünürlüğü ve özel aydınlatma sistemiyle, sürücünün dikkatini dağıtmıyor.

Vietnam’a da ‘jest’ yaptı

Yeni Duster Türkiye’yi turluyor

Mart ayında satışa sunulan yeni Dacia Duster, bir roadshow organizasyonuyla yola çıkarak Türkiye’yi dolaşıyor. Toplam 12 kenti kapsayan roadshow organizasyonunda yeni Duster, “Hakkını Ver” sloganıyla otomobilseverlerle buluşuyor. Katılımcılar, test sürüşünün yanı sıra sanal gerçeklik dünyasını yeni Duster ile deneyimleme fırsatı yakalıyor. Özel olarak hazırlanan off-road parkurunda profesyonel eğitmenler eşliğinde katılımcılar, alana yerleştirilen orman, çöl, buzul konseptinde üç farklı ortamda sanal gerçeklik gözlükleri ile Duster deneme fırsatı buluyor. Microsoft’un piyasaya yeni sürdüğü Hololens gözlüğüyle gerçekleştirilen Duster Sürüş Asistanı parkuru ise, sürüş deneyimini bambaşka bir noktaya taşıyor.

Vietnam’a da ‘jest’ yaptı

Antalya, Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara, Trabzon, İzmir, Eskişehir, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli illerinde otomobilseverlerle buluşan Yeni Duster roadshow organizasyonu 13 Mayıs’ta İstanbul’da sona erecek. Türkiye’de 73 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla satılan Duster, iki benzinli ve iki de dizel motor seçeneğine sahip.

Vietnam’a da ‘jest’ yaptı